Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2016

ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ - ΈΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Ι. ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Με ανακοίνωσή του ο Γιάννης Καλογρίτσας δήλωσε ότι αποχωρεί από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας - Πρώτος επιλαχών είναι ο Ι. Σαββίδης που δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει την πρώτη δόση - Το επιχειρηματικό σχήμα του ομίλου ΑΝΤ1 κατέβαλε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας την πρώτη δόση που του αναλογεί - Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά με τον επόμενο που αναδείχθηκε από τη δημοπρασία και επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τη διαδικασία θα πρέπει να διενεργηθεί έλεγχος του πόθεν έσχες εντός πέντε ημερών και εντός 15 ημερών να καταβληθεί το τίμημα.

   

Με ανακοίνωσή του ο Γιάννης Καλογρίτσας δηλώνει ότι αποχωρεί από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας «για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται». Ο μέχρι σήμερα υπερθεματιστής προσθέτει ότι θα προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του «παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει». Νωρίτερα, ο όμιλος Καλογρίτσα, που έπρεπε να καταβάλει 17 εκατ. ευρώ, ζήτησε προθεσμία 48 ωρών αλλά η Γ.Γ.Ε.Ε. δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα καθώς «η σημερινή προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί». Μετά την ανακοίνωση αποχώρησης Καλογρίτσα, σειρά για διεκδίκηση άδειας, σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, έχουν οι επόμενοι κατά σειρά επιλαχόντες, οι οποίοι είναι το επιχειρηματικό σχήμα Dimera Media Ltd του Ιβάν Σαββίδη και στη συνέχεια ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha συμφερόντων του Δ. Κοντομηνά. Στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών ο Ιβάν Σαββίδης είχε καταθέσει ποσό 61, 5 εκατ. ευρώ και το σχήμα του Alpha ποσό 61 εκατ. ευρώ. Ο Ι. Σαββίδης, με δηλώσεις του ΕΡΤ, τόνισε ότι θα καταθέσει την πρώτη δόση τις επόμενες ημέρες (αναλυτικά στη συνεχή ενημέρωση).

Την ίδια στιγμή, το ποσό των 25.300.000 ευρώ κατέθεσε το πρωί το επιχειρηματικό σχήμα του ομίλου ΑΝΤ1 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ως την πρώτη δόση που του αναλογεί. Ηδη, την Παρασκευή το πρωί η πλευρά Αλαφούζου κατέβαλε στη ΦΑΕ Πειραιά το ποσό των 14.533.333,34 ευρώ, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των 43,6 εκατ. ευρώ τα οποία προσέφερε για να αποκτήσει την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε. Το μεσημέρι της Παρασκευής ακολούθησε η πλευρά Μαρινάκη, που κατέθεσε στη ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά 24.633.333,34 ευρώ (για συνολική προσφορά 73,9 εκατ. ευρώ), για την τέταρτη άδεια του διαγωνισμού. Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή το ΣτΕ αποφαίνεται οριστικά για τη συνταγματικότητα του διαγωνισμού που επιβάλλει τη νομιμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο.

Κυβερνητικές πηγές: Η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά

Από την πλευρά της κυβέρνησης επισημαίνεται η δήλωση που είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ότι όποιος δεν καταβάλει το τίμημα βγαίνει εκτός της διαδικασίας. Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά με τον επόμενο που αναδείχθηκε από τη δημοπρασία και επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τη διαδικασία θα πρέπει να διενεργηθεί έλεγχος του πόθεν έσχες εντός πέντε ημερών και εντός 15 ημερών να καταβληθεί το τίμημα. Επισημαίνεται, επίσης, ότι η σημερινή εξέλιξη (σ.σ. αποχώρηση Καλογρίτσα) αναμένεται να ανεβάσει το τίμημα, καθώς ο κ. Σαββίδης είχε δώσει περισσότερα χρήματα διεκδικώντας την άδεια. «Οι διαδικασίες του διαγωνισμού θα ολοκληρωθούν κανονικά. Κάντε μήνυση στην πραγματικότητα», τονίζει στο ίδιο μήκος κύματος  η Όλγα Γεροβασίλη, με ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter. 
http://left.gr/ 


ΠΡΕΖΑ TV
26-9-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: