Κυριακή, Ιουλίου 12, 2015

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΟΥΛΙΟΣ,ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 : ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ

Στο prezatv.blogspot.com καταγράφουμε τις πολιτικές εξελίξεις του Ιουλίου και του Αυγούστου 2015,ώστε να αποδείξουμε για ακόμη μια φορά πως οι δανειστές εφαρμόζουν πάνω στο πολιτικό σύστημα της χώρας και στον Ελληνικό λαό, το Δόγμα των απανωτών Σοκ και ως στόχο έχουν την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην αποτελέσει η αριστερά παράδειγμα προς μίμηση για τους λαούς της Ευρώπης.

Παρασκευή 26 Ιουνίου: Ο χρόνος της κυβέρνησης για διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και την επίτευξη ενος "έντιμου" συμβιβασμού τελειώνει.Οι εταίροι δίνουν στον Αλέξη Τσίπρα την "πρόταση Γιουνκερ",με σκληρά μετρά τα οποία γνωρίζουν πως δεν θα αποδεχθεί. Η πρόταση έχει ισχύ μέχρι την Τρίτη 30 Ιουνίου όπου λήγει το προηγούμενο πρόγραμμα στήριξης.
Ο Τσιπρας έρχεται στην Ελλάδα και συνεδριάζει με όλους τους υπουργούς του μέχρι αργά τα μεσάνυχτα.

Σάββατο 27 Ιουνίου - ξημερώματα: Ο Αλέξης Τσίπρας με διάγγελμα του στον Ελληνικό λαό,ανακοινώνει πως έπειτα από συνεδρίαση με τους υπουργούς της συγκυβέρνησης, αποφασίστηκε η διεξαγωγή δημοψηφίσματος,την Κυριακή 5 Ιουλίου με ερώτημα εάν ο Ελληνικός λαός δέχεται ή οχι τα μέτρα Γιουνγκερ.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση αρχίζουν τα σενάρια στα ΜΜΕ περί κλεισίματος των τραπεζών την Δευτέρα 29 Ιουνίου και ελλείψεων βασικών τροφίμων στα supermarket.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο παρατηρούνται ατελείωτες ουρές σε ολα τα ΑΤΜ της χώρας με πολίτες να βγάζουν όσα πιο πολλά χρήματα μπορούν από τις καταθέσεις τους,ενώ κόσμος τρέχει στα supermarkets για να αγοράσει βασικά προϊόντα.

Κυριακη 28 Ιουνιου : Τα τρομολαγνικά σενάρια περι Grexit δίνουν και παίρνουν στα Ελληνικά και ξένα ΜΜΕ τα οποία αναφέρουν πως εάν η κυβέρνηση δεν υιοθετήσει την πρόταση των δανειστών μέχρι τη Τρίτη 30 Ιουνίου,η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Παράλληλα υπάρχουν πιέσεις ώστε ο Τσιπρας να πάρει πίσω το δημοψήφισμα.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ανακοινώνεται Capital Controls σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές και έναρξη της Τραπεζικής αργίας,δηλαδή κλειστές τράπεζες.
Οι αναλήψεις μετρητών στα ΑΤΜ περιορίζονται στα 60 ευρώ, ενώ δεν μπορούν να γίνουν συναλλαγές με το εξωτερικό,ώστε να μην φεύγουν χρήματα εκτός της χωράς.

Δευτέρα 29 Ιουνίου : Αρχίζουν τα προβλήματα με τα Capital Controls με Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό και δεν μπορούν να κάνουν τραπεζικές συναλλαγές,ενώ ταυτόχρονα οι ουρές στα ΑΤΜ συνεχίζονται.
Παράλληλα οι αρμόδιες αρχές ψάχνουν τρόπο για το πως θα καταβληθούν οι συντάξεις.
Τα τρομολαγνικα σενάρια στα ΜΜΕ δεν έχουν τέλος.

Τρίτη 30 Ιουνίου : -Υπερψηφίζεται στη Βουλή η απόφαση να πάει η χώρα σε Δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου...με τις τράπεζες κλειστές.
-Δεν πληρώνονται οι δόσεις στο ΔΝΤ.

Τεταρτη 1 Ιουλιου -  Σαββατο 4 Ιουλιου:
-Ανοίγει περιορισμένος αριθμός τραπεζικών καταστημάτων ώστε οι συνταξιούχοι να πάνε να πάρουν μόνο 120 ευρώ από τις συντάξεις τους.

-Τα κόμματα αρχίζουν καμπάνιες υπέρ του Ναι και του Οχι στο δημοψήφισμα. Στο πλευρό του ΝΑΙ, δηλαδή της αποδοχής των μέτρων λιτότητας που πρότειναν οι δανειστές τάσσονται όλα τα Ελληνικά και ξένα ΜΜΕ και όλα τα "φιλοευρωπαϊκά" κόμματα της Βουλής ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ. Υπέρ του ΟΧΙ τάσσονται τα αριστερά ΜΜΕ και από κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ,οι Ανελλ και η Χ.Α.Το ΚΚΕ κατεβάζει δικιά του πρόταση.
Όλο το 4ημερο ήταν μια επικοινωνιακή κόλαση με σενάρια επί σεναρίων για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος εάν βγει το ΟΧΙ.

-Παραλληλα τα “φιλοευρωπαϊκά” κόμματα και τα ΜΜΕ των δανειστών, μετατρέπουν το ερώτημα του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ε.Ε και στο Ευρω, ενώ τα αριστερά κόμματα σε ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε νεα μετρα λιτότητας. 

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου ο Αλέξης Τσιπρας πραγματοποιεί μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα με πάνω απο 50.000 κόσμου,καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν ΟΧΙ.

Κυριακή 5 Ιουλίου: Ο κόσμος,με τις τράπεζες κλειστές και μόνο δικαίωμα αναλήψεων 60 ευρώ την μέρα,έχοντας υποστεί τηλεοπτικό bullying για το τι θα γίνει εάν τελικά επικρατήσει το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και έχοντας πλήρη γνώση του τι γίνεται επικοινωνιακά και οικονομικά στη χώρα, επιλεγεί το ΟΧΙ με ποσοστό 61,31% έναντι του 38,69% του ψήφισαν ΝΑΙ.
Λίγο μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμάρας,δηλώνει την παραίτηση του,ενώ προσωρινώς πρόεδρος της ΝΔ αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης.

Δευτέρα 6 Ιουλίου : Παραιτείται απο Υπ. Οικονομίας ο Γιάννης Βαρουφακης και τη θέση του παίρνει ο Ε. Τσακαλώτος πάρα το ΟΧΙ που βγήκε στο δημοψήφισμα.
Οι τράπεζες εξακολουθούν να είναι κλειστές ενώ οι συνταξιούχοι δεν παίρνουν τα υπόλοιπα χρήματα των συντάξεων τους.

Τρίτη 7 Ιουλίου:Η κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις απο εκεί τους τις άφησε ενώ οι δανειστές σκληραίνουν την στάση τους.

Τετάρτη 8 Ιουλίου : Η κυβέρνηση παρουσιάζει στους δανειστές την πρόταση που δεν τους είχε παρουσιάσει την Παρασκευή 29 Ιουνίου ώστε η διαπραγμάτευση να αρχίσει από εκεί που ξεκίνησε.

Πέμπτη 9 Ιουλίου: Η κυβέρνηση παρά  το ΟΧΙ σε νέα μέτρα σκληρής λιτότητας που είπε στο δημοψήφισμα,υποκύπτοντας στους εκβιασμούς περί Grexit,δέσμευσης δημοσιάς γης,πολεμικών εξοπλισμών και καταθέσεων,μιας και με το Μνημόνιο 2 και τη τότε δανειακή σύμβαση,τους έχουμε δώσει λευκή επιταγή για τον απόλυτο έλεγχο της χώρας σε περίπτωση που δεν αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας απέναντι τους - Αγγλικό δίκαιο-  καταθέτει στους δανειστές ως πρόταση, το σχέδιο που είχε προτείνει απο τις 29 Ιουνίου ο Γιουνγκερ μαζί με επιπλέον 3 σελίδες με ισοδύναμα μέτρα σε περίπτωση που δεν πετύχουν μέρος από τα μετρά αυτά (του Γιουνγκερ) και 5 διαφορετικά σημεία.
Με άλλα λόγια τους καταθέτει ως πρόταση το Μνημόνιο 3.

Παρασκευή 10 Ιουλίου: Η κυβέρνηση δίνει εντολή για άμεση συζήτηση στη Βουλή του Μνημονίου 3 ώστε να πάει να διαπραγματευτεί με αυτό ο Ε.Τσακαλωτος στο Eurogroup της Κυριακής 12 Ιουλιου.

Σαββατο 11 Ιουλιου: Η συνεδρίαση της Βουλής αρχίζει ακριβώς τα μεσάνυχτα του Σαββάτου με τη μορφη κατεπείγοντος και τελειώνει στις 4 τα ξημερώματα με 251 βουλευτές να υπερψηφίζουν την πρόταση της κυβέρνησης (Μνημονιο 3) ως διαπραγματευτική πρόταση στους δανειστες. Παράλληλα δρομολογείται ανασχηματισμός καθώς Υπουργοί της κυβέρνησης ψηφίσαν παρών στη πρόταση.

Ο Ε.Τσακαλωτος πηγαίνει στο Eurogroup την ίδια ήμερα για να συζητήσει με τους εταίρους την πρόταση της Ελλάδας.
Η Φιλανδία και η Γερμανία παρουσιάζουν ενστάσεις ενώ παράλληλα αποκαλύπτεται και ανεπίσημη προταση-σχεδιο του Σοιμπλε για 5ετες Grexit με ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ελλάδα
Το Eurogroup διακόπτεται.

Κυριακή 12 Ιουλιου: Το Eurogroup συνεχίζεται ενω παράλληλα παίρνει αναβολή η σύνοδος των 28 χωρών μελών της Ε.Ε.
Πληροφορίες του Reuters αναφέρουν πως θα ζητηθούν απο την Ελληνική Κυβέρνηση επιπλέον μέτρα όπως η απελευθέρωση απολύσεων,αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα κ.α

Δευτερα 13 Ιουλίου: Μετα απο 16 ωρες διαβουλευσεων του Αλεξη Τσιπρα με τους Ευρωπαιους εταιρους-δανειστες υπαρχει συμφωνια για νεο δανεισμο της Ελλαδας και την εναρξη του Μνημονιου 3.

Τρίτη 14 Ιουλιου 2015: Ο Αλεξης Τσιπρας σε συνεντευξη του στην ΕΡΤ δικαιολογει το πως εφτασε η Ελλαδα στο Μνημονιο 3.Παραλληλα υπαρχουν εσωκομματικες αντιδρασεις και πληροφοριες για μαζικες παραιτησεις βουλευτων και υπουργων που δεν θα ψηφισουν τα μετρα του νεου μνημονιου.
Ο Πανος Καμμενος που συμμετεχει στη συγκυβερνηση,δηλωσε πως οι ΑΝΕΛΛ θα ψηφισουν το Μνημονιο 3.

Tετάρτη 15 Ιουλιου: Αρχιζει στη Βουλη η συζητηση για την ψηφιση του 1ου μερους των προαπετουμενων μετρων που θελουν οι δανειστες για να προχωρησει η χωρα στη συναψη του Μνημονιου 3. 

Τα ξημερωματα της Πεμπτης 16 Ιουλιου περνουν τα ΜΕΤΡΑ με 229 ψηφους

Παρασκευη 17 Ιουλιου: Ο Αλεξης Τσιπρας κανει τον πρωτο ανασχηματισμο της κυβερνησης ωστε ολοι οι υπουργοι να ψηφισουν τον 2ο γυρο των προαπαιτουμενων μετρων του μνημονιου την Τεταρτη 22 Ιουνιου.

Δευτερα 20 Ιουλιου: Σταματαει η Τραπεζικη Αργια και ανοιγουν οι τραπεζες με capital controls

Παρασκευη 14 Αυγουστου: Υπερψηφιζεται απο ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ,Νεα Δημοκρατια,Ποταμι και ΠΑΣΟΚ το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3


Πεμπτη 20 Αυγουστου: Παραιτηση της κυβερνησης Τσιπρα και ανακοινωση αμεσης προσφυγης στις καλπες,αφου ολοκληρωθουν οι διερευνητικες εντολες.

Παρασκευη 21 Αυγουστου: Οριστικη διασπαση του ΣΥΡΙΖΑ,με τον Παναγιωτη Λαφαζανη της Αριστερης Πλατφορμας και αλλους 25 βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ να ιδρυουν νεο αντιμνημονιακο αριστερο κομμα με το ονομα Λαϊκη ενοτητα. 


Η παραπάνω καταγραφή είναι απόδειξη της εφαρμογής του Δόγματος του Σοκ στην Ελλάδα.
Δηλαδή απανωτά πολιτικά,οικονομικά και κοινωνικά σοκ,ώστε να μην αφήσουν στον Ελληνικό λαό κανένα περιθώριο ανάκαμψης.

ΠΡΕΖΑ TV


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΣΟΚ! ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΑΚΙ! ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ, ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΗ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ!