Παρασκευή, Ιουλίου 01, 2016

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ"

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Μαρινόπουλος στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ενόψει και των αυριανών εξελίξεων, της εκδίκασης της αίτησης υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99.
 Οι εργαζόμενοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι ενώ παράλληλα απαιτούν από την εργοδοσία να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Παράλληλα διεκδικούν την καταβολή ολόκληρου του μισθού και των επιδομάτων που οφείλει η εταιρεία. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε περίπτωση που η εργοδοσία δεν καταβάλει τους μισθούς του Ιούνη θα απαντήσει αμέσως με κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την στήριξη και την αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων


“Έχουμε βάλει δικηγόρο ως σωματείο στην αυριανή εκδίκαση της αίτησης και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Ακόμη δεν έχει καταβάλει τον μισθό, αν δεν τα βάλει άμεσα θα προχωρήσουμε το Σάββατο σε 24ωρη απεργία” τονίζει ο Κ. Λαζάρου, εργαζόμενος στην εταιρεία Μαρινόπουλος εκφράζοντας την ανησυχία ότι μετά την εκδίκαση η εταιρεία θα προχωρήσει σε κλείσιμο των καταστημάτων.

Στο πλευρό των εργαζομένων στην εταιρεία Μαρινόπουλους βρέθηκαν σήμερα οι εργαζόμενοι στον όμιλο Καρυπίδη, μια άλλη επιχείρηση στην οποία οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε μια διαρκή περιπέτεια, το σωματείο επισιτισμού καθώς και οι συμβασιούχες καθαρίστριες στα σχολεία.

Μετά την διαμαρτυρία ακολούθησε συναυλία με πλήθος μουσικών συγκροτημάτων να εκφράζει με αυτόν τον τρόπο την στήριξή του στους εργαζόμενους της “Μαρινόπουλος” ενώ παράλληλα εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους απηύθυναν χαιρετισμό.  

 Σταυρούλα Πουλημένη

πηγή: Στο Κόκκινο


ΠΡΕΖΑ TV
1-7-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: