Σάββατο, Ιουλίου 23, 2016

3 ΣΤΟΥΣ 4 ΈΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Χωρίς περιθώρια αμφισβήτησης τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων την τελευταία τριετία: Περίπου το 75% (!) των Ελλήνων επιθυμεί να γίνεται εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον ελληνικό λαό.
Η Ελλάδα αλλάζει, η κυβέρνηση δίνει καθημερινά μάχη με διαπλοκή και συμφέροντα και προοδευτικός άνεμος αλλαγής σαρώνει κατεστημένα δεκαετιών.

Στο πλαίσιο αυτής της δημοκρατικής ανανέωσης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άνοιξε τη συζήτηση για το ενδεχόμενο η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να γίνεται από τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες και όχι από την εκάστοτε Βουλή.

Ο πρωθυπουργός (σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Σκάι) αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στον εκλογικό νόμο όσο και στις θεσμικές τομές στο πολιτικό σύστημα και τόνισε ότι «είναι ώριμη η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό» αρκεί «να γίνει συζήτηση για τις αρμοδιότητες».




Ποιον έχει σύμμαχο ο Αλέξης Τσίπρας στη σκέψη να έχουν δικαίωμα οι πολίτες να εκλέγουν οι ίδιοι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Τους ίδιους τους Έλληνες.

«Όταν έχεις τη δυνατότητα να εκλεγείς τον κοινοτάρχη, τον δήμαρχο, να μην έχεις άποψη για το ποιος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Νομίζω είναι ώριμη μία τέτοια σκέψη και το θέλει και ο ελληνικός λαός» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και τρία διαφορετικά γκάλοπ δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης στο ότι πράγματι οι Έλληνες - σε συντριπτικό ποσοστό - επιθυμούν αυτήν την αλλαγή.

Ενδεικτικά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας της Public Issue που παρουσίασε στις 26 Ιουνίου η εφημερίδα Αυγή.

Το 73% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση για τη διαμόρφωση του 157ου Πολιτικού Βαρόμετρου της Public Issue συμφωνεί με την άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό.
Αλλά και τα ευρήματα της εξαμηνιαίας έρευνας "Τάσεις" της εταιρείας MRB, ήρθαν να δώσουν ηχηρή απάντηση στο τι πραγματικά σκέφτονται οι Έλληνες γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Και μάλιστα, επίσης, με ποσοστά που κάθε άλλο παρά επιδέχονται αμφισβήτησης.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, στην παραπάνω δημοσκόπηση το 70,2% των πολιτών απαντάει ότι συμφωνεί με την πρόταση της απευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό. Και μόλις το 23,9% διαφωνεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ακριβώς απάντηση είχαν δώσει οι Έλληνες πολίτες και πριν από δύο χρόνια κάτι που αποδεικνύει ότι πρόκειται για πάγιο και μόνιμο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας.

Το 2014, λοιπόν, και πριν τη διαδικασία εκλογής Πρόεδρου της Δημοκρατίας, το 74% των πολιτών που συμμετείχαν σε έρευνα της εταιρείας Interview είχε δηλώσει ότι επιθυμεί εκλογή ΠτΔ απευθείας από τον λαό και όχι από τη Βουλή.

http://www.toxwni.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
23-7-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: