Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016

ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Με μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων μετά το Πάσχα απαντούν συνδικάτα και εργαζόμενοι ενόψει της επικείμενης ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια από την ερχόμενη Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία, που ενεργοποιείται όταν το νομοσχέδιο εισαχθεί προς ψήφιση. Ωστόσο οι κινητοποιήσεις ξεκινούν νωρίτερα, με την 24ωρη απεργία της επόμενης Κυριακής 8 Μαΐου, με την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - Εργατικά Κέντρα για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.


Στις κινητοποιήσεις θα λάβουν μέρος οι επαγγελματικές ενώσεις (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί). Επίσης συνεχίζουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι, ενώ το ΤΕΕ έστειλε επιστολή στους βουλευτές - μηχανικούς χαρακτηρίζοντας «αιτία πολέμου» τυχόν υπερψήφιση του ασφαλιστικού. Ακόμα η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία και οργανώνει κάθοδο στην Αθήνα τη δεύτερη ημέρα της κινητοποίησης.

Νέες κινητοποιήσεις αναμένεται να εξαγγείλουν και οι δημοσιογράφοι. Η ΠΟΕΣΥ, που συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη, χαρακτηρίζει "ληστεία μετά φόνου" την κατάργηση του αγγελιοσήμου, ενώ αναμένει τις προτάσεις του υπουργού Εργασίας τόσο για διατήρηση ενός φόρου στις διαφημίσεις όσο και για την υλοποίηση της δέσμευσής του για πρόβλεψη τρίμηνης μετάθεσης της εφαρμογής της διάταξης για το αγγελιόσημο.



 left.gr

ΠΡΕΖΑ TV
4-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: