Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015

«ΚΟΒΕΙ» ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΘΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ

Αναστέλλει το Ισραήλ τις διπλωματικές επαφές με τα σώματα και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενέχονται στις προσπάθειες για λύση του Μεσανατολικού ως αντίποινα για την κοινοτική απαίτηση να φέρουν ειδική σήμανση τα προϊόντα που εξάγονται από τους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, που διατελεί επίσης υπουργός Εξωτερικών, έδωσε εντολή στο υπουργείο να προχωρήσει σε «επαναξιολόγηση της εμπλοκής των σωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε οποιαδήποτε διαδικασία συνδέεται με τις διπλωματικές διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ.


«Έως ότου ολοκληρωθεί η επαναξιολόγηση, ο πρωθυπουργός διέταξε την αναστολή των διπλωματικών επαφών με την ΕΕ και τους εκπροσώπους της επί αυτού του θέματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Κομισιόν ενέκρινε προ ημερών την οδηγία για ειδική σήμανση σε προϊόντα που παράγονται από εβραϊκούς οικισμούς στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.. 

Οι Βρυξέλλες επιμένουν πως η απόφαση είναι «τεχνική, όχι πολιτική», όμως το Ισραήλ την χαρακτήρισε «συγκεκαλυμμένο αντισημιτισμό» καταδικάζοντάς την ως «ανταμοιβή της παλαιστινιακής βίας».  in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
30-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: