Τρίτη, Οκτωβρίου 07, 2014

ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΟΛΜΟΥ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ,"ΑΤΥΧΗΜΑ" ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ,ΚΟΣΤΙΖΟΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ...ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.
Τρεις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και ένας αξιωματικός τραυματίστηκε από έκρηξη πυροσωλήνα στο πεδίο ασκήσεων Γλαφυρών στον Βόλο, στη διάρκεια προγραμματισμένης βολής με βαριά όπλα -συγκεκριμένα με όλμους 81 χιλιοστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκροί είναι δύο επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ), οι λοχίες πεζικού Γ.Ο. 33 ετών και Α.Μ. 34 ετών, καθώς και ένας οπλίτης θητείας, ο δεκανέας (ΠΝ) Φ.Α., 19 ετών.


Ακόμα, βαριά τραυματίας είναι ο 30χρονος υπολοχαγός πεζικού Κ.Β., ο οποίος διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.
  
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 13:30 το μεσημέρι. Στη διάρκεια της βολής με όλμους, ο πυροσωλήνας διερράγη, με συνέπεια τον ακαριαίο θάνατο των τριών στρατιωτών.

Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στον τόπο της τραγωδίας μεταβαίνουν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς.

Ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΣ να ολοκληρώσει τάχιστα τις έρευνες για τα ακριβή αίτια.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θανόντων.

Τη θλίψη του και τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των τριών οπλιτών εκφράζει, με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.
  in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
7-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: