Τετάρτη, Ιουλίου 30, 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ CPS ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Συγκέντρωση έξω από το Πάρκινγκ 2 του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Πάρκινγκ και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καταγγέλλοντας παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις από την εταιρία που διαχειρίζεται τους χώρους στάθμευσης στο αεροδρόμιο. Οι εργαζόμενοι έχουν κηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.


Η εταιρία Central Parking System (CPS), για να ξεφορτωθεί ανέξοδα τους εργαζόμενους, "σαλαμοποιήθηκε" πριν υπογράψει τη νέα σύμβαση με το Αεροδρόμιο.

Συγκεκριμένα, πριν ανανεώσει τη σύμβασή της με την εταιρία του "Ελευθέριος Βενιζέλος" (λήγει τον Νοέμβριο), η CPS "έσπασε" σε 4 κομμάτια μεταφέροντας κατά βούληση εργαζόμενους, προκειμένου να μπορεί να απολύσει σήμερα όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο CPS, με τη μέθοδο της προειδοποίησης και την καταβολή της μισής αποζημίωσης.

"Πρόκειται για κόλπο ασύλληπτης μεθόδευσης ώστε να αποφύγει κα τον σκόπελο των ομαδικών απολύσεων αλλά και να τις κάνει ακόμα πιο φθηνές" τονίζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ζητώντας άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, ενώ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση.

 Αυγή

ΠΡΕΖΑ TV
30-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: