Τρίτη, Μαρτίου 04, 2014

«ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΤΗΝ ΑΓΝΟ Ο ΚΟΛΙΟΣ»

Οσμή «σκανδάλου» στην ΑΓΝΟ, με πρωταγωνιστή τον επιχειρηματία Νίκο Κολιό, που στοίχισε το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα και του υπουργείου Εργασίας. «Να παρέμβει το κράτος, να πετάξει τον επιχειρηματία Κολιό έξω από την ΑΓΝΟ» και να κινητοποιηθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού προκειμένου να διερευνηθεί τι συνέβη μετά την εξαγορά της εταιρείας, κάλεσε τους αρμόδιους ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.


«Η ΑΓΝΟ πρέπει να φύγει από τα χέρια του επιχειρηματία, ώστε να “καθαρίσει” από τα “βάρη” και να γίνει ξανά δελεαστική σε πιθανούς επενδυτές» ανέφερε και κάλεσε τον εισαγγελέα να διερευνήσει το «σκάνδαλο» στην υπόθεση, αφού… «δύο διαφορετικές επιχειρήσεις λειτούργησαν ως μία».

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ κατήγγειλε ότι η πλευρά Κολιού κατέβαλε μόλις το 1 εκατ. ευρώ από το συνολικό ποσό των 10 εκατ., που ήταν το τίμημα για την εταιρεία. Τα υπόλοιπα καλύφθηκαν με δάνειο της Αγροτικής Τράπεζας, που δεν εξυπηρετείται, με αποτέλεσμα τα οφειλόμενα να έχουν φτάσει στα 18,5 εκατ. ευρώ. Θύμισε ακόμη ότι ο επιχειρηματίας έχει αφήσει τους εργαζόμενους απλήρωτους από τον Δεκέμβριο 2012 και «έχει βάλει την ΑΓΝΟ “μέσα” κατά 50 εκατ. ευρώ».

Υποστήριξε ότι ο επιχειρηματίας χρησιμοποιούσε οχήματα της ΑΓΝΟ για να διακινεί προϊόντα της «Κολιός», «χωρίς να δίνει ούτε ένα ευρώ» και παρότι παρήγαγε προϊόντα προς εξαγωγή της πρώτης εταιρείας του στο εργοστάσιο της δεύτερης (σ.σ. χωρίς αυτή να έχει έσοδα), τελικά η ΑΓΝΟ «βρέθηκε να του χρωστάει 12 εκατ. ευρώ». «Κάποιοι εργαζόμενοι έκαναν επίσχεση. Αλλοι πηγαίνουν στο κλειστό εργοστάσιο και χτυπάνε κάρτα για τα ένσημα» είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Πολυχρόνης Αποστολίδης. Από τους 320 εργαζομένους στην ΑΓΝΟ οι 190 έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις και περίπου 130 βρίσκονται σε επίσχεση.  http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
4-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: