Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2013

ΣΤΟ ΗΟΤ DOC ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ: Ο ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Τα τρία χρόνια της κρίσης αποκαλύφθηκαν πολλά για το ρόλο των τραπεζών. Από δάνεια εκτομμυρίων δίχως τις ανάλογες εξασφαλίσεις σε φίλα προσκείμενους επιχειρηματίες, θαλλασοδάνεια σε ιερές μονές, μέχρι και το σκανδαλώδες να καλύπτουν τις μαύρες τρύπες που δημιούργησαν με κανονικές κλοπές από τα χρήματα των Ελλήνων. Κεντρικό ρόλο σε όλα αυτα παίζει η ΤτΕ. Ο στυλοβάτης δηλαδή του τραπεζικού συστήματος καθώς είναι υπεύθυνη για την εποπτεία των τραπεζών.
Ως κύριος υπεύθυνος σε όλα αυτά εμφανίζεται ο διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος. Τα όσα περιγράφονται στο εισαγγελικό πόρισμα το οποίο δημοσίευει το HOTDOC αποτελούν κόλαφο για το συγκεκριμένο τραπεζίτη.
Σε μια σειρά από σκάνδαλα, όπως για παράδειγμα αυτό της Proton Bank, εμφανίζεται να “ξεπλένει” επιχειρηματίες και τραπεζίτες που ήταν υπεύθυνοι.
Συγκεκριμένα, όταν ο νόμος ακουμπήσει τα σκάνδαλα ο τραπεζίτης αναλαμβάνει να διαβεβαιώσει τις αρχές ότι τα πράγματα δεν έγιναν παράνομα, αλλά τηρήθηκαν οι αρχές λειτουργίας των τραπεζών.
Η εισαγγελική έρευνα η οποία περιλαμβάνει την εξέταση μαρτύρων και ντοκουμέντων, καταλήγει σε συμπεράσματα που αποδίδουν ποινικές ευθύνες στον κ. Προβόπουλο. Το HOTDOC, σε μια αποκαλυπτική έρευνα παρουσιάζει σκανδαλώδεις περιπτώσεις που ο διοικητής της ΤτΕ έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο για να καλυφθούν.


Με χάσετε τη συνέχεια στο HOTDOC που κυκλοφορεί

--Στο ΗΟΤ DOC που κυκλοφορεί: ΥΠΕΚΑ: Έθαψαν απόφαση και ενεργοποίησαν ρήτρα 68 εκατ. ευρώ

Έχετε αναρωτηθεί πόσα εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσε να κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο μια απλή καθυστέρηση των υπηρεσιών ενός υπουργείου ; Η απάντηση είναι αρκετά. Ειδικά όταν πρόκειται να επωφεληθούν επιχειρηματίες όπως ο Λ. Μπόμπολας και ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Τα όσα αποκαλύπτει το HOT DOC κινούνται πέρα από κάθε λογική και φαντασία. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Ενέργειεας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) καθυστέρησαν να κοινοποιήσουν υπουργική απόφαση, που αφορούσε τα έργα της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα-Σπάρτη. Το αποτέλεσμα ήταν να ενεργοποιηθεί ρήτρα υπέρ του παραχωρησιούχου πολλών εκατομμύριων ευρώ.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι εάν η καθυστέρηση έγινε σκόπιμα από την πλευρά του υπουργείου και ειδικότερα εάν υπήρξε πολιτική εντολή προς την κατεύθυνση αυτή. Το θέμα έχει φτάσει και στην Κομισιόν μετά από καταγγελία κίνησης Πολιτών και σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή. Η Ευρωπαϊκη Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης ξεκίνησε έρευνα. Μένει να φανεί μέχρι το που μπορεί να φτάσει, καθώς στο συγκεκριμένο έργο φέρεται να έχει γίνει σωρεία οικονομικών παραβάσεων.

--Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Μέσα Μαζικής Εξουσίας και εργολαβιών (και) στην Ηλεία

Υποτίθεται πως δημοσιογραφία κι εξουσία κατοικούν στις δύο όχθες του «Ρουβίκωνα», η μία απέναντι από την άλλη. Μόνο οι αφελείς και οι εξωγήινοι, ωστόσο, πιστεύουν ότι αυτό ισχύει στην Ελλάδα. Ρεπορτάζ στο HOT DOC που κυκλοφορεί στις 25 Ιουλίου έρχεται για να επιβεβαιώσει τις υποψίες. Με ντοκουμέντα το περιοδικό αποκαλύπτει το ρόλο των δύο τοπικών εφημερίδων της Ηλείας στην ενημέρωση και στις μπίζνες, καθώς και για εταιρείες και «περίεργες» σχέσεις με δημόσια πρόσωπα και δημόσιο χρήμα.

Συγκεκριμένα, χρυσοφόρες μπίζνες στο φόντο της ενημέρωσης κάνουν τα τελευταία χρόνια στην Ηλεία οι ιδιοκτήτες των δύο ημερήσιων τοπικών εφημερίδων «ΠΑΤΡΙΣ» και «ΠΡΩΤΗ». Μια σειρά από εταιρείες που σχετίζονται άμεσα με τους ίδιους, τους συνεργάτες τους και τα συγγενικά τους πρόσωπα «αρμέγουν» επί σειρά ετών «ζεστό» χρήμα, ακόμα και με απευθείας αναθέσεις, από τους δήμους της Ηλείας, τους ΟΤΑ, τα νοσοκομεία και γενικώς από όλες σχεδόν τις δημόσιες υπηρεσίες.

--Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Η ιδιωτική επένδυση έρμαιο στα χέρια κυκλώματος

Παλιότερα διάβαινες αν είχες μπάρμπα στην Κορώνη. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες ο δρόμος για να χρηματοδοτηθεί μια ιδιωτική επένδυση περνά μέσα από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης (παλιότερα στο υπουργείο Οικονομίας). «Πράσινα» και «γαλάζια παιδιά» (η διαφθορά δεν έκανε ποτέ διαχωρισμό ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) έχουν στήσει εδώ και χρόνια ένα φέουδο από το οποίο για να βγει κάποιος με μια χρηματοδότηση στο χέρι θα πρέπει να αφήσει κάποιο «δωράκι» αξίας μερικών χιλιάδων ευρώ. Κι όλα αυτά σε γνώση των πολιτικών ηγεσιών, οι οποίες επέλεγαν να κάνουν τα «στραβά μάτια» στο πάρτι μιζών που διεξαγόταν και διεξάγεται κάτω από τη μύτη τους.

Το HOT DOC πληροφορείται πως το πόρισμα που θα έχει ετοιμάσει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης μέχρι το τέλος του φθινόπωρου θα περιέχει σημεία και τέρατα, όπως για φακέλους επαγγελματιών που εγκρίνονταν με συνοπτική διαδικασία 20 ημερών και χωρίς καν business plan, όταν οι περισσότεροι έπρεπε να περιμένουν μέχρι και δύο χρόνια. Την ίδια ώρα, εκδιώχθηκε κακήν κακώς η διευθύντρια που μπήκε για να βάλει τάξη στο χάος διαφθοράς και κατασώτευσης δημοσίου χρήματος.

--Στο ΗΟΤ DOC που κυκλοφορεί: Ο “Beni the Greek” έστειλε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Όταν ξεκινούσαμε την έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα δεν περιμέναμε ότι πίσω και από αυτό θα κρυβόταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύεται τελικά για ακόμη μια φορά πρωταγωνιστή σε ένα σκάνδαλο το οποίο θα κοστίσει στον ελληνικο μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Βενιζέλος αποδεικνύεται ιδιαίτερα “αλληλέγγυος” όταν πρόκειται να λάβει αποφάσεις για γνωστούς και φίλους.

Στην προκειμένη περίπτωση δε δίστασε με νόμο, που ο ίδιος δημιούργησε, να παρακάμψει απόφαση της ελληνικής επιτροπής για τρία ελληνικά καζίνο, τα οποία, σύμφωνα με την επιτροπή έλαβαν παράνομα κρατικές ενισχύσεις. Αντί να φροντίσει όμως για την επιστροφή των χρημάτων, όπως άλλωστε έχουν ξανακάνει οι ελληνικές κυβερνήσεις σε παρόμοιες περιπτώσεις, προτίμησε να περάσει χαριστική διάταξη υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματιών.

Η κυβέρνηση Σαμαρά επιχείρησε αρχικά να λύσει το θέμα. Άλλωστε οι πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν αφόρητες. Επιχείρησε να περάσει νόμο στην ελληνική Βουλή, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ωστόσο, η συγκεκριμένη διάταξη δεν ψηφίστηκε ποτέ. Οι βουλευτές της τρικομματικής κυβέρνησης, ζήτησαν την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης. Όπερ και εγένετο.

Το αποτέλεσμα; Η Ελλάδα παραπέμφθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ.

--Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Ιοί – Όταν ο υπολογιστής αρρωσταίνει

Εάν κανείς δεν ήταν καχύποπτος και κανείς δεν κατασκεύαζε ιούς υπολογιστών, θα είχαμε κερδίσει όλοι από 5-6 φορές τη λοταρία του Λονδίνου, θα είχαμε δώσει το λογαριασμό τραπέζης στον Εμίρη του Κατάρ για να βάλει τα εμβάσματά του και θα κυκλοφορούσαμε με iPhone 5 που κερδίσαμε επειδή πετύχαμε 5 κινούμενες πάπιες.

Η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Και ευνοεί τους καχύποπτους. Τι είναι ο ιός; Πώς λειτουργεί; Γιατί υπάρχουν οι ιοί και ποιοι τους κατασκευάζουν;


ΠΡΕΖΑ TV
26-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: