Πέμπτη, Ιουνίου 20, 2013

REUTERS: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ «ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ» 2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ


ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ...PLUS ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ!!!
Αμεσο κίνδυνο εμφάνισης «μαύρης τρύπας» ύψους 2 δισ. ευρώ διατρέχει η Ελλάδα, με το πρακτορείο Reuters να κατηγορεί Ευρωπαίους τραπεζίτες πως παίζουν «περίεργα παιχνίδια» με τα ελληνικά ομόλογα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου, η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο να βρεθεί αντιμέτωπη άμεσα με χρηματοδοτικό κενό ύψους 2 δισ., όχι από δική της υπαιτιότητα αλλά από περίεργες συμπεριφορές Ευρωπαίων τραπεζιτών στον τρόπο που διαχειρίζονται τα ελληνικά ομόλογα.


Το Reuters, αναφέρει πως οι δανειστές της Ελλάδας, είχαν αποφασίσει τον Δεκέμβριο πως οι κεντρικές τράπεζες των 17 κρατών της Ευρωζώνης έπρεπε να μετακυλίσουν το ελληνικό χρέος που διακρατούν, αντικαθιστώντας ένα μέρος των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν, με νέα χρεόγραφα, ωστόσο έχουν παρουσιαστεί σημαντικές κωλυσιεργίες και «περίεργες συμπεριφορές» με αποτέλεσμα σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της Ευρωζώνης, να αυξάνεται απειλητικά ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μέχρι τα τέλη του χρόνου χρηματοδοτικό κενό 1,5-2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, με τον ίδιο να διερωτάται για το πώς θα αντιμετωπίσει και θα ξεπεράσει η χώρα το πρόβλημα.

Μάλιστα Ελληνας αξιωματούχος διαρρέει ανώνυμα στο πρακτορείο πως «έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας, τώρα οι πιστωτές μας πρέπει να κάνουν το ίδιο».



Πηγή: Reuters: Η Ελλάδα κινδυνεύει με «μαύρη τρύπα» 2 δισ. ευρώ από τα παιχνίδια Ευρωπαίων τραπεζιτών | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/111386#ixzz2Wkmadiro
ΠΡΕΖΑ TV
20-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: