Τρίτη, Μαΐου 14, 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ «AMAZON» ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Σε απεργία για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας προχωρούν οι 5.500 εργαζόμενοι στην «Amazon» Γερμανίας (στις πόλεις Μπαντ Χέρσφελντ και Λειψία) με βασικό αίτημα τη σύναψη συλλογικής σύμβασης. Στην προβλεπόμενη ψηφοφορία ψήφισε το 97% των εργατών υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων. Η στάση της εργοδοσίας είναι αμετακίνητη. Και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού το νομικό πλαίσιο της δίνει το δικαίωμα να ξεζουμίζει τους εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας: Προωθεί ατομικές συμβάσεις περιορισμένης διάρκειας, οι εργαζόμενοι μπορούν να απολύονται χωρίς προειδοποίηση, οι μισθοί είναι τουλάχιστον κατά 20% χαμηλότεροι από αυτούς παρόμοιων κλάδων, απασχολεί μαζικά ενοικιαζόμενους εργάτες χωρίς δικαιώματα.


 Ο καπιταλιστικός αυτός κολοσσός και κολαστήριο μαζί είναι η μεγαλύτερη εμπορική εταιρεία μέσω διαδικτύου στον κόσμο, σημειώνοντας το 2011 τζίρο ύψους 42 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πριν μερικούς μήνες έγινε γνωστό ότι για την τήρηση του «νόμου και της τάξης» στις αποθήκες και τα συσκευαστήρια, αλλά και στα καταλύματα των ενοικιαζόμενων εργατών, η «Amazon» χρησιμοποιούσε εταιρεία security, που έλεγχε συνεχώς το προσωπικό και  είχε διασυνδέσεις με φασιστικές οργανώσεις. Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, η «Amazon» κατήγγειλε τη σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μέσω της πλατφόρμας της «Amazon» πωλούνται σε μεγάλη κλίμακα ναζιστικά επιτραπέζια «παιχνίδια» με μοτίβα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα κρεματόρια του Νταχάου και του Άουσβιτς. Από την «Amazon» στις ΗΠΑ διατίθεται επίσης πληθώρα ναζιστικών συμβόλων, όπως περιβραχιόνια με αγκυλωτούς σταυρούς κ.ά. 
http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
14-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: