Κυριακή, Δεκεμβρίου 16, 2012

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΧΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΔΡΟΜΗΣ


Συριακά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν την Κυριακή το παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Γιαρμούκ στη Δαμασκό, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 25 άνθρωποι που είχαν βρει καταφύγιο σε τέμενος εντός του καταυλισμού, σύμφωνα με πληροφορίες από αντικαθεστωτικές πηγές στην πρωτεύουσα της χώρας.


Πρόκειται για την πρώτη αεροπορική επιδρομή στο μεγαλύτερο παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό της Συρίας από τότε που ξέσπασε η εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το Γιαρμούκ, στα νότια της Δαμασκού, στεγάζει τους περισσότερους (περίπου 150.000) από τους 500.000 Παλαιστίνιους πρόσφυγες που βρίσκονται στη Συρία. 

Από τις αρχές Δεκεμβρίου Παλαιστίνιοι πιστοί στο καθεστώς του Ασαντ, υποστηριζόμενοι από τον τακτικό στρατό, συγκρούονται με τους αντάρτες στα προάστια της Δαμασκού. 

Οι συγκρούσεις εντάθηκαν το Σάββατο, όταν αντάρτες εισήλθαν στον καταυλισμό, εξαναγκάζοντας τον ηγέτη των Παλαιστινίων μαχητών του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης-Γενική Διοίκηση, Αχμαντ Τζιμπρίλ -σταθερό σύμμαχο του συριακού καθεστώτος- να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα με τον γιο του.

Εν τω μεταξύ, λίγο έξω από το Χαλέπι, στα βόρεια της χώρας, αντάρτες κατέλαβαν κτίριο στρατιωτικού κολεγίου, έπειτα από σφοδρές μάχες πέντε ημερών. Οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι συνέλαβαν 100 αιχμαλώτους, ενώ άλλοι 150 στρατιώτες αποφάσισαν να τους ακολουθήσουν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2012

1 σχόλιο:

sibilla είπε...

Να προσέχουμε την προπαγάνδα της CIA & Mossad...
Έμμισθα από το σιωνιστικό ναζιστικό καθεστώς τα διεθνή & ελληνικά ΜΜΕ… και τσιμπάνε ακόμη κι ορισμένα καλά blogs
...Αμέσως η διαδρομή ως τη χώρα μας παίρνει την εξής μορφή: «Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό…» και τσιμπάνε όπως διαπιστώνουμε και τα καλά ιστολόγια press-gr,
ΠΡΕΖΑ TV κ.α
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/12/blogs_16.html