Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2012

ΤΟ ΧΩΝΙ ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ! ΈΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ακολουθώντας τις υποδείξεις του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Το ΧΩΝΙ αυτολογοκρίνεται και δε δημοσιεύει το πρώτο του θέμα, προκειμένου να μην… αποσταθεροποιήσει τη χώρα!
Το ΧΩΝΙ της Κυριακής κυκλοφορεί με λευκό πρωτοσέλιδο: αυτολογοκρίνεται και δε δημοσιεύει το πρώτο του θέμα, προκειμένου να μην αποσταθεροποιήσει τη χώρα.
Κυκλοφορεί με λευκό πρωτοσέλιδο, για να δείξει πόσο ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ είναι η όλη συζήτηση για το αν και πότε ο δημοσιογράφος πρέπει να δημοσιοποιεί τα θέματά του.
Αυτολογοκρίνεται, για να τονίσει πόσο εκ του πονηρού είναι το επιχείρημα πως ο δημοσιογράφος υποχρεούται να κρατάει στο συρτάρι κάτι που θεωρεί είδηση, δήθεν για να μην αποσταθεροποιήσει τη χώρα. Το «λευκό ΧΩΝΙ» φωνάζει αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο σε κάθε Δημοκρατία: ότι είναι αδιανόητο ένα ρεπορτάζ να μη βλέπει το φως της δημοσιότητας, αλλά να καλείται ο δημοσιογράφος να ρωτήσει πρώτα τον πρωθυπουργό μήπως… παραείναι κρίσιμες οι στιγμές. Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
Ουσιαστικά, αυτό που ζητάνε από τον δημοσιογράφο είναι να κλείνει το μάτι στην εκάστοτε εξουσία και να λέει «θα στείλεις μερικά εκατομμύρια ευρώ κρατικής διαφήμισης στην εφημερίδα μου, για να μη δημοσιεύσω το θέμα;».

Ουσιαστικά, αφού έχουν κάνει τους νόμους έτσι ώστε ποτέ να μην ελέγχεται και να μην τιμωρείται κανένας πολιτικός, θέλουν να μετατρέψουν και όλους τους δημοσιογράφους σε κοινούς εκβιαστές, για να καταργήσουν και τον έλεγχο του Τύπου. Κι όλα αυτά, δια στόματος του προέδου της Βουλής…

Η όλη υπόθεση δεν έχει καν να κάνει με το αν είναι αλήθεια τα όσα καταλογίζει ο καταγγέλλων στον Μεϊμαράκη και δημοσίευσε η Real του Χατζηνικολάου. Εχει να κάνει με ξεκάθαρη προσπάθεια μιας κυβέρνησης να καταργήσει την Ελευθερία του Τύπου και, κατ’ επέκτασιν, την ίδια τη Δημοκρατία.

Ολο αυτό το κλίμα μας θυμίζει μια άλλη εποχή, που ο ελληνικός λαός είχε ξεπεράσει τα όρια της εξαθλίωσης, όπως και σήμερα, που η χώρα μας βίωνε καθημερινά την εθνική ταπείνωση, όπως και σήμερα, και που οι εφημερίδες διώκονταν για τα πρωτοσέλιδά τους, όπως και σήμερα.



Πρόκειται για τα ταραγμένα χρόνια που ακολούθησαν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή. Την τριετία 1917-1920 επιβάλλεται στρατιωτικός νόμος και αυστηρή, σκληρή λογοκρισία στον Τύπο. Στο Υπουργείο Εσωτερικών λειτουργεί επιτροπή Δημόσιας Ασφάλειας και Λογοκρισίας. Πολλοί διευθυντές αντιπολιτευόμενων εφημερίδων οδηγούνται στη φυλακή. Το 1931 ψηφίζεται ο περιοριστικός νόμος 5060 «Περί Τύπου», που δίνει τις βάσεις για το σκληρό αναγκαστικό νόμο 1092 περί Τύπου, της δικτατορίας Μεταξά (1938).

Και για να επιστρέψουμε στο 2012:

Εδώ δεν έχουμε Μεϊμαράκη εναντίον Χατζηνικολάου.

Εδώ έχουμε κυβέρνηση εναντίον της ελευθερίας του Τύπου.

Κυβέρνηση εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας.

Και σ’ αυτό τον πόλεμο (που με χαρά και πανηγύρια είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε Στο ΧΩΝΙ) οι δημοσιογράφοι οφείλουν να πάρουν θέση, αφήνοντας κατά μέρους αντιζηλίες και μικροσυμφέροντα των πωλήσεων και του ανταγωνισμού.

Εδώ δεν έχουμε την υπόθεση ενός ανταγωνιστή εφημεριδά.

Εδώ έχουμε χούντα. Χούντα σ’ όλο της το μεγαλείο.

Εδώ και τώρα παίρνουμε θέση:

Θα παίζουμε τα πάντα. ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Και επειδή έχετε κάνει πολλά…. δεν φαντάζεστε τι σας περιμένει.

Με αγάπη…

ΠΡΟΣΟΧΗ. ΣΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΧΩΝΙ

------

Ενας book «καθαρίζει» στην ΑτΕ

Πρώην πρόεδρος εταιρείας στοιχηµάτων -µε 8 γράµµατα- ο εκκαθαριστής της «ΑτΕ (bad) Bank». Πρόσωπο εµπλεκόµενο µε εταιρεία στοιχηµάτων επέλεξε η κυβέρνηση να τοποθετήσει στη θέση του ειδικού εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας.
Πρόκειται για τον κ. Νικόλαο Μαραντό ο οποίος ήταν πρόεδρος–µη εκτελεστικό µέλος του οµίλου Avenir, εταιρείας εισηγµένης στο Χρηµατιστήριο Αθηνών που δραστηριοποιείται στους τοµείς συλλογικών στοιχηµάτων αλλά και διαδικτυακών καζίνο, έως την 26/7/2012 όταν και παραιτήθηκε για να τοποθετηθεί µια ηµέρα µετά «ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕ».

Με τον τρόπο αυτό ο υπουργός Οικονοµικών Γιάννης Στουρνάρας που έβαλε την υπογραφή του στην εκποίηση της ΑτΕ αλλά και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαµαράς που έδωσε τη σχετική εντολή, διέπραξαν διπλό καραµπινάτο σκάνδαλο: το ξεπούληµα του µεγαλύτερου κρατικού χρηµατοπιστωτικού ιδρύµατος και στη συνέχεια την τοποθέτηση ενός «book» στο τιµόνι του υπό εκκαθάριση τµήµατος του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ Στο ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ!
----------------

«Οποιος δεν µας τον γλείφει, του τον κόβουµε»!
Εδώ το θέµα δεν είναι «Μεϊµαράκης εναντίον Χατζηνικολάου» – Εδώ έχουµε «Κυβέρνηση εναντίον ∆ηµοκρατίας». Αυτή η κυβέρνηση-ντροπή για τους Ελληνες και την Ελλάδα (τη χώρα που φώναζε περήφανη ότι γέννησε τη ∆ηµοκρατία), έχει ξεπεράσει κάθε όριο αίσχους. 
Προπαγανδίζουν εκβιασµούς και «µονοδρόµους» χρησιµοποιώντας ακόµη και µικρά παιδιά, κόβουν εκποµπές από «τον αέρα», κάνουν αγωγές 1 εκατοµµυρίου ευρώ στους δηµοσιογράφους που ερευνούν τον αδελφό του Σαµαρά για να τους φοβερίσουν, κρύβουν τα νούµερα, παραποιούν την αλήθεια, κόβουν κάθε αντίθετη φωνή από τα ΜΜΕ, λένε ψέµατα προεκλογικά και όταν ρωτηθούν µετεκλογικά… απαντούν «ουδείς αναµάρτητος»!

Aυτή η κυβέρνηση ανακάλυψε, τώρα, το νέο υπερ-βλακώδες επιχείρηµα για την περίπτωση Χατζηνικολάου. «Μα τώρα το βγάζει; Για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα;».

Διαβάστε το άρθρο Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής
-----------

Χαριστική βολή για την ελληνική κοινωνία το νέο πακέτο µέτρων!
Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συµφώνησαν στο πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ, που περιλαµβάνει µέτρα σκληρότερα και από τα αναµενόµενα και τώρα είναι σειρά της τρόικας να µιλήσει επ’ αυτών. Έτσι µας πληροφόρησαν τα παπαγαλάκια της διατεταγµένης ενηµέρωσης και ησυχάσαµε.
∆ιότι πώς να σηκώσει το βάρος των ενοχών ο µισθωτός, ο συνταξιούχος, ο ελευθεροεπαγγελµατίας, ο µικροµεσαίος όταν ξέρει ότι ο κ. Σαµαράς, ο κ. Βενιζέλος και ιδίως ο δηµοκράτης αριστερός κ. Κουβέλης έχουν χάσει τον ύπνο τους διαπραγµατευόµενοι σκληρά προκείµενου να αποτρέψουν τα χειρότερα για τον κοσµάκη.

Μάλιστα, απ’ ότι µαθαίνουµε, η προσπάθεια του οικονοµικού επιτελείου θα είναι να πείσει την τρόικα ότι το πακέτο είναι το αποτέλεσµα ενός εξαιρετικά δύσκολου συµβιβασµού µεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Ξέρετε τώρα πόσο δύσκολος είναι ο συµβιβασµός µεταξύ τους. Όλα για την πατρίδα, όλα για τον άνεργο, τον εργάτη, τον φτωχό και τον ανήµπορο. Όσο για την τρόικα, είναι ιδιαιτέρως γνωστή για την ευαισθησία της. Μόνο ο βούρδουλας, ο αγκυλωτός και το υπόλοιπο µύστακος τους λείπει για να δείξουν το µέτρο της ευαισθησίας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ Στο ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ!
-------------

«Η κυβέρνηση πατάει σε πτώµατα. Κυριολεκτικά»

Με αφορµή την προσφυγή της εφηµερίδας κατά της κυβέρνησης που δεν εφαρµόζει το νόµο που δίνει φτηνό ρεύµα στους φτωχούς, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/∆ΕΗ, Ν. Φωτόπουλος µίλησε Στο ΧΩΝΙ: «Αν, γι’ αυτούς, περισσεύουν οι µισοί Ελληνες, για µας δεν περισσεύει ούτε ένας»
Αποφασισµένος να µπει µπροστά στη µεγάλη µάχη της ελληνικής κοινωνίας µε την κυβέρνηση που υποκλίνεται στις θανατηφόρες συνταγές της Τρόικας, δηλώνει Στο ΧΩΝΙ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ / ∆ΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος. Αποφασισµένος και σίγουρος. «Ή τώρα ή ποτέ», είναι το σύνθηµά του! Ο «σκληρός των συνδικαλιστών» πήρε το όπλο του και δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν θα παλέψει µόνο για την πάρτη του…

Οι ανακοινώσεις της ΓΕΝΟΠ / ∆ΕΗ, εν’ όψει των νέων µέτρων, κάνουν λόγο για εκτέλεση χιλιάδων πολιτών… Πώς βλέπετε να διαµορφώνεται η κατάσταση από δω και πέρα;
Αν εφαρµοστούν αυτές οι πολιτικές, οι µισοί συνάνθρωποί µας θα εξοντωθούν. Το µείγµα της κυβερνητικής πολιτικής είναι θανατηφόρο. Το µοντέλο εξόδου της χώρας από την Κρίση, που επέλεξε η κυβέρνηση, πατάει πάνω σε πτώµατα. Αν για την κυβέρνηση περισσεύουν οι µισοί Έλληνες, εµείς µε στεντόρεια φωνή τους λέµε ότι δεν µας περισσεύει κανένας.

Μιλάτε κυριολεκτικά για εξόντωση…
Βεβαίως. Όταν ο άλλος είναι άνεργος -όχι µήνες, αλλά χρόνια- και δεν υπάρχει καµία προοπτική να βρει δουλειά, όταν στον άνθρωπο στερείς το ιερό δικαίωµα στην εργασία, στην ουσία του στερείς το δικαίωµα στη ζωή. Ας το σκεφτούµε, δεν είναι ούτε λαϊκισµός ούτε υπερβολή. Πως θα ζήσει ένας άνθρωπος όταν δεν έχει καθόλου εισόδηµα; Με το επίδοµα ανεργίας; Με αυτά τα ψίχουλα; Οι πολιτικές που εφαρµόζουν έχουν θεοποιήσει τους αριθµούς και έχουν αφήσει πίσω τους ανθρώπους. Οι ανάγκες των αγορών έχουν µπει πάνω από τις ανθρώπινες ψυχές. Ε, όχι! Οι αγορές πρέπει να υπηρετούν τους ανθρώπους και όχι το αντίστροφο!

Μιλήσατε για µπουλντόζα της Τρόικας… Θεωρείτε ότι οι πολιτικοί µας τα έχουν παραδώσει όλα;
Έχουν παραδοθεί ψυχή και σώµα. Αµαχητί! Τους ενοχλούν ακόµα και οι διαµαρτυρίες των πολιτών. Σε κάθε άλλη περίπτωση, οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός, αυτές τις συγκεντρώσεις θα τις έβλεπε ως ευλογία και στήριξη για να µπορέσει κάπου να βάλει φρένο. Οι κυβερνώντες τις πολιτικές που ασκούν, τις πιστεύουν… ∆εν αναγκάζονται. Οι άνθρωποι είναι στην κυριολεξία νεοφιλελεύθεροι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Στο ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ
-----------------

Dr. Gregory Damato «Death is the name of the game»!

Ο στόχος του ∆ιατροφικού Κώδικα είναι κατά κύριο λόγο ο πληθυσµιακός έλεγχος, ουσιαστικά µέσω του ελέγχου της πρόσβασης σε καλής ποιότητας τροφή που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισµός»

«Ο θάνατος είναι το νέο όνοµα του παιχνιδιού». Σε αυτή τη φράση λίγο πολύ ο Dr. Gregory Damato από το Περθ της Αυστραλίας συµπυκνώνει την ουσία του Codex Alimentarius.

Ο Dr. Damato έχει αναλύσει στην αρθρογραφία του µε ποιο τρόπο ο ∆ιατροφικός Κώδικας εξυπηρετεί τις µεγάλες πολυεθνικές εταιρείες εις βάρος της ανθρώπινης υγείας. Στην αγγλόφωνη έκδοση του περιοδικού «Νexus» τον Οκτώβριο του 2008, ο Dr. Damato περιέγραψε τις επιπτώσεις από την εφαρµογή των Κανονισµών του Κώδικα στη µεταβολή του ανθρώπινου πληθυσµού.

Ο Dr. Damato παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη Στο ΧΩΝΙ απαντώντας σε µια σειρά από ερωτήσεις για τον Κώδικα και θέµατα που έχουµε δει και στην ελληνική επικαιρότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Στο ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ!
----------------



ΠΡΕΖΑ TV
29-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: