Κυριακή, Σεπτεμβρίου 09, 2012

ΥΓ. 8-09-2012 – ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΘΥΜΙΟΥ ΚΑΛΑΜΟΥΚΗ - ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ


απο το http://ellinofreneia.net/details.php?id=4428
ΥΓ 1. Δεν ανήκω σε κανέναν από τους πληθυντικούς τους. Όπως δεν ανήκει το μεγαλύτερο κομμάτι του λαού στους πληθυντικούς τους. Κυρίως όταν ακούω τις  φράσεις, «ζήσαμε υπερβολικά όλα αυτά τα χρόνια», ή «καταναλώναμε περισσότερα από αυτά που βγάζαμε», ή«θα δυσκολευτούμε αλλά θα τα βγάλουμε πέρα αν δουλέψουμε όλοι μαζί», ή την φράση σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής, «τα φάγαμε μαζί». Δεν τα φάγαμε μαζί, δεν αποφασίσαμε μαζί, δεν απολαύσαμε μαζί, δεν δουλέψαμε και δεν δουλεύουμε μαζί, δεν αγωνιούσαμε μαζί. Ποτέ δεν ήμασταν μαζί, ούτε θα είμαστε μαζί. Ευτυχώς. Θα είμαστε εμείς και αυτοί, με διαφορές και αντιπαλότητα. Με διαφορετικές επιλογές, εκτιμήσεις, προσεγγίσεις και ζωές. ΕΥΤΥΧΩΣ.


ΥΓ 2. Δεν με ενδιαφέρει να πάρω μέρος στην ομοψυχία, που «έχει ανάγκη ο τόπος». Πόσο μάλλον που όταν λένε ομοψυχία, εννοούν ησυχία, ακινησία, υποταγή, αποδοχή των ιδεών και των αποφάσεών τους. Και βασικά ο τόπος δεν έχει ανάγκη από ομοψυχία. Έχει ανάγκη από ισονομία, αξιοκρατία, από δικαιοσύνη, από υγεία, παιδεία, από δουλειά και ευκαιρίες.

ΥΓ 3. Δεν υπάρχει περίπτωση, να πάψω να τους αμφισβητώ, να τους κοροϊδεύω, να γελάω μαζί τους, να αποδομώ την σκέψη τους, τον κενό λόγο τους, τις αποφάσεις τους, το σοβαρό ύφος τους. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε ένα δευτερόλεπτο να υπακούσω σε τίποτα από όσα θα αποφασίσουν. Δεν θα εγκλωβιστώ και έχω αποφασίσει αυτή τη φορά να μην μείνω μόνο στα λόγια.

ΥΓ 4. Να μην ξεχνάω να γελάω όποτε ακούω τον Ευάγγελο Βενιζέλο, να προσπαθεί να αναστήσει το σάπιο πτώμα που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Είτε με αναμόρφωση, είτε με νέα ξεκινήματα, είστε με νέες αφετηρίες, είτε με ανασύνταξη είτε με την  πρόσφατη  ανασύσταση. Να μην ξεχνάω ποτέ να τους απεχθάνομαι.

ΥΓ 5. Να μην ξεχάσω επίσης τι μου έλεγαν τα τελευταία 2,5 χρόνια. Πόσο με κορόιδεψαν, πόσο με δούλεψαν, πόσο με εξαπάτησαν. Να θυμάμαι πάντα ότι σε όποιον μου συμπεριφέρεται έτσι, δεν πρέπει στιγμή να πάψω νατον πολεμώ.

ΥΓ 6. Να μην δικαιολογήσω ποτέ αυτούς που ψήφισαν Χρυσή Αυγή και κυρίως αυτούς που είναι φασίστες στην καθημερινότητα τους, που είναι πολύ περισσότεροι από425.000. Να μην πάψω ποτέ να αποδίδω ευθύνες στον ελληνικό λαό και να μην ξαναπώ ότι είναι σοφός. Να θυμάμαι πάντα ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του, γουστάρει να εξαγοράζεται και να ξεπουλιέται συνήθως σε χαμηλή τιμή. Να αηδιάζω με τους ελληναράδες.

ΥΓ 7. Να μην ξεχνάω να διασκεδάζω τα βράδια στις 8 και στις 9 με τους παπαγάλους, που είναι ανίκανοι να παίξουν ακόμη και τον ρόλο τους σωστά. Να θυμάμαι πάντα πως είναι συνένοχοι σε έγκλημα. Και να θυμάμαι ότι πρέπει ή να αρχίσουμε ή να τελειώσουμε με αυτούς.

ΥΓ 8. Να μην ξεχάσω ποτέ, όχι αυτούς που κοροϊδεύουν συνειδητά, αλλά αυτούς που έχουν ανάγκη να κοροϊδευτούν συνειδητά. Νομίζω δεν είναι περισσότεροι.

ΥΓ 9. Να σιχαίνομαι πάντα αυτούς που ικανοποιούνται με το ελάχιστο και  αυτούς που βολεύονται με το μέτριο.

ΥΓ 10. Να μην πασοκοποιηθώ από μια αριστερά που με θέλει ώριμο και συνειδητό… τηλεθεατή. Από μια αριστερά των λόγων, των υποσχέσεων και των δηλώσεων. Να απαιτώ, ακόμη και τώρα, την αριστερά των δράσεων, των ουσιαστικών συγκρούσεων, των ανατροπών και του πολέμου.

ΥΓ 11. Να μην θεωρώ αριστερό αυτό που ικανοποιεί τα δικά μου «βολεμένα θέλω», αλλά αυτό που γκρεμίζει τα δικά μου «βολεμένα θέλω».

ΥΓ 12. Να σκοτώσω την τηλεοπτική λογική, που με καθορίζει ακόμη και αν η τηλεόραση είναι κλειστή. Μαζί της να κόψω και το χέρι που κρατά το τηλεκοντρόλ, τώρα που έχω συνηθίσει να κόβω χέρια γι αυτά που ψήφισα.

ΥΓ 13. Να μην με εκπροσωπεί ο Πάγκαλος, να μην με ενημερώνει ο Ευαγγελάτος, να μην με απειλεί ο Μίχαλος, να μην με ψυχαγωγεί ο Θέμος, να μην με συγκινεί η Τατιάνα, να μην μου λέει με τι θα πλύνω η Χατζηβασιλείου, να μην με παραμυθιάζει το διαδίκτυο, να μην με φοβίζει ο Σαμαράς, να μην με καθησυχάζει η ψευδαίσθηση, να μην μου μαγειρεύει το ντελίβερι, να μην με προειδοποιεί ο Άνθιμος, να μην συνηθίζω τους θανάτους, να μην με αγοράζει η πιστωτική μου, να μην με συμβιβάζει ο φόβος μου.

ΥΓ 14. Να μην χρειάζομαι επαναδιαπραγμάτευση χρέους , αλλά επανακαθορισμό Χρέους.





Αυτά είναι τα υστερόγραφα. Λείπει το βασικό κείμενο. Το οποίο θα μπορούσε να είναι πάνω από τα υστερόγραφα, δίπλα από τα υστερόγραφα, 5 σελίδες πιο πέρα,  τρία τεύχη πριν ή τρία χρόνια μετά. Αλλά δεν υπάρχει. Έφυγε μάλλον διακοπές, γιατί δεν άντεχε άλλο.Κείμενο είναι άλλωστε, μπορεί να πάει όπου θέλει, χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Έτσι έμειναν μόνα και ορφανά τα 14 υστερόγραφα. Αν έχετε ανάγκη ντε και καλά από βασικό κείμενο, γράψτε ένα δικό σας και προσθέστε από κάτω όσα από τα υστερόγραφα θέλετε. Σας δίνω την άδεια. Άλλωστε είναι υστερόγραφα κοινής χρήσης. Δείτε το ως μια ευγενική προσφορά της στήλης λόγω θέρους.



Καλό και διαφορετικό καλοκαίρι.

Καλό και ανήσυχο  χειμώνα.



(το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στο 8 τεύχος τουUnfollow)



Θύμιος Κ.


ΠΡΕΖΑ TV
9-9-2012

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θυμιος = παλικαρι

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ (ΚΑΤΟΧΗ "ΗΠΑ" ΑΠΟ ΚΙΝΑ 888 ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΤΗΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ E.N.D.: USD $50 δισεκατομμύρια δολάρια κυρίαρχο δάνειο στη Δημοκρατία της Κύπρου για 100 χρόνια (400 δις. Ευρώ προσφέρονται για την Ελλάδα από τις 9 Σεπτεμβρίου 2012 με παρόμοιο με την Κύπρο διακανονισμό)

Ελλάς - End National Debt – Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!!! Απάντηση ντόπιων πολιτικών μασόνων προδοτών: «Δεν θέλουμε να αλλάξουμε (τα κινεζοεβραικά) αφεντικά μας!»

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα είπε ο Πάγκαλος αλλά καυθστερημένα

Ανώνυμος είπε...

σπουδαίος γελοτοποιός ο Καλαμούκης

Ανώνυμος είπε...

βεβαια,σωστα τα ειπε ο Πάγκαλος ,αλλά ξέχασε να πει ότι τα πολύ πολύ πολύ περισσότερα τα έφαγε αυτός και οι τριγύρω του.Γελοτοποιός είσαι εσύ 3.05 και ηλίθιος μαζί γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν κατάλαβες τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ "ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ" 20 ΗΜΕΡΕΣ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΨΕΙΡΙΖΕ ΤΙΣ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ..Επιτέλους να δω θα απάντησει κάποιος στο σχόλιο με επιχειρήματα βεβαια.Μέχρι τώρα σε παρα πολλά site που το παίζουν Έλληνες μέχρι το κόκκαλο έχει γίνει μια πλημμύρα σχολίων και αθρα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα. .Ο κύριος Αλέξης και ο κάθε Έλληνας πιστεύει ήτοι η ΕΕ θα συνεχίσει να μας τροφοδοτεί με ευρώπουλα ώστε να υπάρχει χρήμα στην τσέπη μας αλλα εμείς δεν έχουμε υποχρέωση σε καμια συμφωνία που έχει υπογραφει μεταξύ ημών και των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ? Θ’ ΑΝΟΙΞΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΘΥΣΙΕΣ , ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ?Οι ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΛΙΓΑ ΕΞΑΓΩΓΙΜΑ Eλληνικά ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ Πρώτον πως μπορείτε να το παίζεται Ελληνες από την μια αλλα από την άλλη μιλάτε για ένα ας πούμε κόμμα το οποιο σημαία του έχει γίνει η προστασία και νομιμοποίηση των λαθρων?(δίοτη όταν πας σε μια χωρα χωρίς visa είσαι λαθρος όχι μετανάστης)Ένα κόμμα που ακόμα και την ημερα της επινικειας συγκέντρωσης μετά το αποτέλεσμα στις 17 ΙΟΥΝΙΟΥ (διότι για τον Σύριζα ήταν το αποτέλεσμα που ήθελαν διακαώς) δεν υπήρχε ούτε μια Ελληνική σημαία ούτε για δείγμα (άρα για ποίους ήταν οι λόγοι οι υποσχέσεις και τα σάλια?){πως μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να ορθοποδήσει η Ελλάδα αφού τα πάντα είναι υπερφορτωμένα από άτομα που χρειάζονται τις υπηρεσίες του κράτους.Παιδεία Υγεία Δημόσιες συγκοινωνίες και οτιδήποτε άλλο καλείται να πληρώνει ο Έλληνας το χρησιμοποιούν κατά κόρον οι λαθροι που δεν πληρώνουν ούτε ένα euro.Πως μπορεί να ανοίξουν μαγαζιά αφού ανθεί το παραεμπόριο? Πως μπορούν να υπάρξουν θέσεις εργασίας σε χυτήρια ραφτάδικα και άλλες μικροβιομηχανίες οικοδομές κλπ αφού οι λαθροι θα πληρώνονται πάντα λιγότερο?Πως θα υπάρξει μείωση της εγκληματικότητας αφού πλέον είμαστε κάτω από πολιορκία και κατάληψη από όλους τους φερμένους που άσχετα από που είναι ο τρόπος σκέψης και ζωής διαφέρει πολύ από την ζωή που είχε συνηθίσει ο Έλληνας.Τέλος πάντων μπορώ να γράφω για ώρες .Το συμπέρασμα είναι ότι κάποιοι το παίζουν Έλληνες αλλα κοιτάνε μοβο το βόλεμα τους και την τσέπη του .Απλώς υποστηρίζουν οποιο τους υπόσχεται λαγούς και πετραχήλια λόγω του ότι ο ίδιος είναι βολεμένος υποστηρίζεται από βολεμένους και το παίζει Εθνοπατέρας χωρίς να αναγνωρίζει ούτε τα εθνικά σύμβολα.ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ TΣΗΠPA ΣΕ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΠΑΛΙ ΡΟΛΟΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΧΑΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ "ΔΙΑΣKΕΔΑΖΕΙ" ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΘΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΞΥΠΝΑΤΕ PEEEE..!!!!Καλές είναι οι λέξεις Aλέξης!!! αλλα μια ερώτηση ακόμα ποια είναι τα σχέδια σου για όλους τους "λαθρους" που βρίσκονται στην Ελλάδα ήδη? και για τις ατέλειωτα καραβάνια που είναι στο δρόμο με προορισμό εμάς?Πες μου Αλέξη έχεις συμφέροντα από τους "λαθρους"?

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι όταν στην Ελλάδα καθένας έπαιρνε τα λεφτά στην τσέπη του έκανε οικονομία χωρίς να ξανοίγεται είχε ένα αμαξάκι για την οικογένεια του το σπιτάκι του με τα απαραίτητα ,τα ρούχα του πάντα καθαρά χωρίς να αγοράζει σπαταλά τα πιο μοντέρνα μονο και μονο για να κάνει μπαμ.Δήλωνε όλο το εισόδημα του στην εφορία πλήρωνε τους φόρους του ποτε δεν έχτισε τίποτα παράνομο ποτε δεν καταπάτησε ποτε δεν ζήτησε να του σβήσουν μια κλίση,Ο Έλληνας πήγαινε με εμπιστοσύνη να διεκπεραίωση όλeς του τις υποθέσεις στις διαφορες υπηρεσίες με το χαμόγελο και έβρισκε την καλύτερη εξυπερέτηση , ψήφισε πάντοτε για το καλο του κράτους και όχι για να γλύψει τους πολιτικούς ,ποτε δεν πήρε λεφτά από το σύστημα που δεν τα δικαιόταν πάντοτε υπεράσπισε τα δικαιώματα του αλλα και αυτά του διπλανού του ποτε δεν έκλεψε στο λογαριασμό τον πελάτη σεβόταν πάντα του νομους και την τάξη δεν πήγαινε “ταξιδια” για ψώνια στο εξωτερικό μονο για να αισΘανθεί Ευρωπαίος ποτε δεν εκμεταλλεύτηκε κανέναν πληρώνοντας μισθό πεινας για να του κάνουν τις κατώτερες δουλειές που δεν πήγαιναν στην “προσωπικοτητα” του πάντοτε δούλεψε ολόκληρο το οχτάωρο του ποτε δεν πήρε στη ζούλα χωρίς να τα δικαιούται ποτε δεν έμαθε στα παιδιά του να μην υπολογίζουν κανένα ποτε ποτε ποτε ….και πάει λέγοντας.Γιατί η Ελλάδα δούλευε ρολοι και οι Έλληνες τους νομους πάντοτε τους σέβονται.Πάντοτε είμαστε παράδειγμα οργανωμένου κράτους και τώρα μας κατάστρεψαν μας ζητάνε να πληρώνουμε χωρίς να χρωστάμε και να ζούμε σαν κράτος του τρίτου κόσμου ,Λες και ήταν ποτε η Ελλάδα ένα κράτος που ζούσε με δανεικά και ήταν κάνα κράτος μπάχαλο