Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2012

ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΑΧΑΡΑ ΠΡΩΗΝ ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΟΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΕΙΝΑΙ  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΚΟΛΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΟΥΝ.
Σε κρίσιμη κατάσταση, με εγκαύματα πρώτου και δεύτερου βαθμού, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Αγκαντίρ ο Μουλούτ Σελούφ, ένας από τους πιο μαχητικούς απεργούς πείνας της Υπατίας.
Ο Μουλούτ, παντρεμένος μ’ ένα παιδί, ταξίδεψε στην πατρίδα του, κάνοντας χρήση της άδειας ταξιδιού που με απόφαση του Παπουτσή δόθηκε στους απεργούς πείνας της Υπατίας και της Θεσσαλονίκης.


Εδώ κι ένα μήνα πραγματοποιούσε απεργία πείνας έξω από το κοινοτικό κατάστημα της Τιγλίτ, κοινότητας που ανήκει στο Δήμο Γκουλμίμ της Δυτικής Σαχάρας. Ζητούσε να προσληφθεί σε μια από τις θέσεις εργασίας που είχαν προκηρυχθεί για τη γενέτειρά του. Θέσεις που συχνά δίνονται σε ανθρώπους από το Μαρόκο, προκειμένου να εξοβελιστούν οι Σαχράουϊ. Ζητούσε να ξεφύγει από τη μετανάστευση που επί τόσα χρόνια τον κρατούσε μακριά από την οικογένειά του.

Αντιμετωπίζοντας τη σκληρότητα και την αδιαφορία των τοπικών αρχών, που κώφευαν στο αίτημά του και στην απεργία πείνας που πραγματοποιούσε, σήμερα, Τρίτη 21 Φλεβάρη του 2012, ο Μουλούτ Σελούφ λούστηκε με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στα μάτια των τοπικών αρχόντων. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Γκουλμίμ, όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και από εκεί, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, διακομίστηκε στο νοσοκομείο της μαροκινής πόλης Αγκαντίρ, όπου νοσηλεύεται στην Εντατική.

Οι φίλοι και σύντροφοί του, Ελληνες και μετανάστες, όλοι όσοι τον γνωρίσαμε στην απεργία πείνας, αλλά και σε άλλους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, του στέλνουμε την αλληλεγγύη μας. Ευχόμαστε ο Μουλούτ να γίνει καλά και να έχουμε τη χαρά να τον ξανασυναντήσουμε, κατά προτίμηση στην πατρίδα του, τη Δυτική Σαχάρα, όπου δικαιούται μια θέση εργασίας για να μπορέσει να ζήσει την οικογένειά του. 
http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=16040&pos=4&cat_id=48


ΠΡΕΖΑ TV
22-2-2012

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

STA ARXIDIA MAS

Ανώνυμος είπε...

χεστήκαμε!

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχετε αρχίδια ρε!
Αυτός έχει και τα έδειξε σε όλους μας!
Ούτε αξιοπρέπεια έχετε τσογλαναράδες.

Ανώνυμος είπε...

Αρχαία Ολυμπία:Λύνεται ο γρίφος της ληστείας του μουσείου-Ψάχνουν Αλβανό σεσημασμένο!

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται στην τελική ευθεία και οι αστυνομικοί έχουν λόγους για να αισιοδοξούν

Σε Αλβανό υπήκοο που έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές και στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα, φέρεται να ανήκουν τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο ύφασμα και την μονωτική ταινία, μετά την ένοπλη ληστεία στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Ολυμπία.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, που επικαλείται πληροφορίες της Αστυνομίας, ο εν λόγω κακοποιός ενδέχεται να είχε συμμετάσχει και στις ληστείες κοσμηματοπωλείων που είχαν γίνει πριν ένα χρόνο τόσο στην Ολυμπία όσο και στην Κρέστενα.

Το υλικό από την κάμερα που έχει καταγράψει τις κινήσεις των δύο δραστών, αποκωδικοποιήθηκε από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και πλέον οι έρευνες στρέφονται προς το συγκεκριμένο πρόσωπο - σεσημασμένο κακοποιό. Οι διωκτικές Αρχές έχουν καταλήξει ότι δεν πρόκειται για έμπειρους αρχαιοκάπηλους που γνώριζαν τι θα πάρουν από τις αίθουσες του μουσείου. Σημαντική βοήθεια στις έρευνες θα προσφέρει και το υλικό από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Ωστόσο αν και στο βίντεο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις δύο ατόμων, η αστυνομία ψάχνει και ένα τρίτο που είχε ενεργό ρόλο στη ληστεία. Όπως εκτιμάται οι δυο ληστές, αφού άρπαξαν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς έφυγαν με τα πόδια και κατευθύνθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο που τους περίμενε ο συνεργός τους με αυτοκίνητο.

Συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η αστυνομία, καθώς εντόπισε πατημασιές από τρία διαφορετικά άτομα. Από εκεί και μετά οι δράστες είτε διέφυγαν με ταχύπλοο από κοντινή και απόμακρη παραλία, είτε πήγαν σε κάποιο κρησφύγετο στην ευρύτερη περιοχή όπου και παραμένουν μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος.

Ανώνυμος είπε...

'Αρχαία Ολυμπία:Λύνεται ο γρίφος της ληστείας του μουσείου-Ψάχνουν Αλβανό σεσημασμένο!" κτλ κτλ

ναι ναι, ειναι ο Ντανιλο ο Κοσοβαρος που το '07 εκαψε τα δαση μας!!!

πόσο κουτόχορτο θα μας ταίσεις ακομα μωρη μαϊμου?

φτανει, χορτασαμε!


ΥΓ. ο Ελληνας εργοδοτης σου σε γαμαει, οι Αλβανοι σε φταινε
ηλιθιε

Ανώνυμος είπε...

Βλέπετε κανέναν από αυτούς που τον υποστήριζαν εδώ να είναι και να του συμπαραστέκεται????


Βλεπετε κάνεναν να είναι εκεί απο τους λαθρολαγνους να είναι εκεί να βοηθήσει την κατάστασή του?????

Βλέπετε κανέναν εκεί αναρχοαπλυτο να "διαδιλωνει" για τα δικαιώματα του?????



ΟΛΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΡΧΟ-ΑΠΛΥΤΑ ΠΡΕΖΑΚΙΑ....

Ανώνυμος είπε...

Kαι το οσκαρ σεναρίων πάει στουν ανώνυμους σχολιαστές

Ανώνυμος είπε...

Aντε κάντε καμμιά δουλειά τι σας πληρωνούμε ρε μαλακισμένα. Μόνο σχόλια είστε.

Ανώνυμος είπε...

γιατι μωρη ξεπατωμενη 11:10 πμ, σαμπως εσυ συμπαρασταθηκες στον Ελληνα μεταναστη που μαχαιρωσαν οι φιλοι σου οι Γερμαναραδες νεοναζι?

μηπως συμπαραστηθηκες στους Ελληνες εργαζομενους που τους γαμανε οι φιλοι σου οι Ελληνες εργοδοτες?

ε μαϊμου? για πες μας...

μη στεναχωριεσαι, η π**τσα ερχεται και τα "ζητω η πατρις!" δεν θα σε σωσουν...

Ανώνυμος είπε...

@11:56 Και που πήγαν μετανάστες οι Ελλήνες δέν είδα κανέναν ούτε να σφάζει στον δρόμο για καμερούλες , ούτε να σφάζει γεροντάκια για τα λεφτά , ούτε να βιάζει 15χρονα κοριτσάκια και αγορακια, ούτε να βρίζει τα θεία ούτε τιποτά......


ΤΩΡΑ πήγαινε να γλέιψεις καμιά λαθροψωλή μπάς και στρανιάρεις με το απλυτο χυσι του.....

PS: Πρός όλους τους "ανθρωπιστές" -λαθρολάγνους
Όταν θα χτυπήσει και την δικία σας πόρτα ο τρόμος όλων των παραπάνω , τότε να δώ πως θα κλαίγεστε.... τότε να δώ πώς θα φωνάζετε για "ασφαλεία".......

Ανώνυμος είπε...

12:03 έχεις βάρδια ο συνάδελφος τουρτουρίζει στο κρύο πήγαινε να τον αλλάξεις

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να πληρωνώμουν για αυτά που γράφω......


Αλλά όταν λέμε την αλήθεiα ΤΖΟΥΖΕΙ ΤΖΟΥΖΕΙ ΤΖΟΥΖΕΙ............

Ανώνυμος είπε...

Ηλιθιοι,αμορφωτοι κρετινοι και αμυαλοι χασαπηδες ψυχων,το τελος σας ερχετε.
Οι τρυπες σας φασιστες δεν θα σας προστατεψουν για πολυ ακομα και θα κανετε γαργαρα αυτα που λετε..

Ανώνυμος είπε...

Είπε το 0,1%......

Ανώνυμος είπε...

Με το 0 για τον κωλο σου και το ενα για την πουτσα μου που θα στον φοραω!
με την καλη εννοια παντα!

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxaxaxa καλό!

Ανώνυμος είπε...

12:08 To παραδέχεσαι ότι θέλεις να πληρώνεσαι αλλά τι να κάνουμε σε εποχές λιτότητας ζούμε. Αλλά δεν περάζει καλά βολεμένος είσαι.

Ανώνυμος είπε...

Bρε μαλάκες στην πατρίδα του έκανε απεργεία πείνας. Να το στηρίξουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ρε δε πάνε να καούν όλα τα κοπρόσκυλα του κερατά. Τα δικά μας κοπρόσκυλα γιατί δεν αυτοπυρπολούνται , να καθαρίσει ο τόπος?

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΑΘΡΟ. ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΕΖΑ ΛΟΙΠΟΝ , ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΛΑΘΡΟΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑ!!!! ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΟΥΡΑΔΕΣ!! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!!! ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!!!!!!! Ο ΠΟΛΥΠΟΛΥΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΛΥΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

4.24 Ποιος πολυπολιτισμός ρε βλαμμένε! Που τον είδες εσύ τον μονοπολιτισμό για να δεις και πολυπολιτισμό. Αμόρφωτο αρχίδι. Τράβα σπάσε στο ξύλο καμιά γριά, σε αυτό είσαι καλός. 'Ασε τον πολιτισμό στους ανθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

τί τσουζει μωρη ξεπαρθενιασμενη/

τί τσουζει?

που οι φιλοι σου οι Γερμαναραδες μαχαιρωνουν Ελληνες?

ναι ρε ηλιθιε, νομιμα πηγαν οι δικοι μας εκει και μια χαρα νομοταγεις ειναι... ΤΟΝ ΣΦΑΞΑΝΕ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ - ή μηπως δεν τον σφαξανε?

μονο και μονο επειδη ηταν ξενος, με την ιδια μαλακισμενη λογικη με τη δικια σου
ηλιθιε

αντε τωρα σαλτα και γαμησου με τον "Περιανδρο", με τον "Αναξαγορα' και με τον 'Πλουταρχο"

ΥΓ. σιγα μην πληρωνεσαι για τις πιπες που λες - βασικα ουτε για αυτες που κανεις πληρωνεσαι

ΥΓ2. ναι ρε ζωον, ο 11.56 ειμαι, καλα καταλαβες!
ηλιθιε

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΚΥΛΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΓΑΜΩ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΣΑΣ