Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018

Η Google συγκέντρωσε κρυφά, δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών iPhone μέσω του Safari

Αγωγή έχει ασκηθεί κατά της Google, με την κατηγορία της «παράνομης παρακολούθησης» 4.4 εκατομμυρίων χρηστών iPhone στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία μπορεί να φτάσει το ύψος των £ 3.2 δισεκατομμυρίων.

Σύμφωνα με μια έκθεση του The Guardian, η Google σφετερίστηκε δεδομένα από χρήστες iPhone, μέσω ενός σφάλματος στο πρόγραμμα περιήγησης Safari. Αυτό το κενό ασφαλείας βρέθηκε από έναν ερευνητή το 2012 και πήρε το όνομα “Safari Workaround”, το οποίο επέτρεψε στην Google να συσσωρεύει προσωπικά δεδομένα χρηστών. 

Οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν, φέρεται ότι περιλαμβάνουν το φύλο των χρηστών, την κοινωνική τάξη, την τοποθεσία, τη σωματική και ψυχική υγεία, τις πολιτικές πεποιθήσεις, τις αγοραστικές συνήθειες και οικονομικά δεδομένα. Αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν για την κατηγοριοποίηση των χρηστών σε ομάδες, με στόχο την “καλύτερη στόχευση για διαφήμιση”.

Ωστόσο, ο γίγαντας του Διαδικτύου, ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το Safari Workaround είχε ως αποτέλεσμα την διαρροή των προσωπικών δεδομένων σε τρίτους και δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί αν κάποιος επηρεάστηκε από αυτό.



Ο Anthony White, ο δικηγόρος που υπερασπίζεται την Google, δήλωσε ότι αυτή η δίκη έχει ως στόχο να καταστρέψει την εικόνα της εταιρείας σχετικά με την υπευθυνότητα, παρά να βρει αποζημίωση για όσους επηρεάστηκαν.

Ο διευθυντής επικοινωνίας για τη Google UK, Tom Price, δήλωσε ότι τα γεγονότα στην περίπτωση αυτή «έλαβαν χώρα πριν από έξι χρόνια» και ότι «απευθυνόταν σε εκείνη την εποχή». Σημείωσε επίσης ότι «η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια των χρηστών μας είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς» και πιστεύει ότι η υπόθεση «δεν έχει αξία και πρέπει να απορριφθεί.» secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: