Παρασκευή, Μαΐου 04, 2018

Θόδωρος Παπαθεοδώρου: Πήγε για μαλλί και βγήκε... fake news!

Ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου κατέθεσε  επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, με την οποία κατηγορούσε Παππά και Χριστοφορίδη για διασπορά fake news. Παρά το ύφος των χιλίων καρδιναλίων με το οποίο διατύπωνε την ερώτηση (την οποία το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ, φρόντισε να διανείμει στο πανελλήνιο με δελτίο Τύπου), τελικά αποδείχθηκε ότι fake news ήταν η ίδια η επίκαιρη ερώτησή του. Την οποία, μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ υποχρεώθηκε να αποσύρει και να διανείμει εκ νέου, διορθωμένη, ως «ορθή επανάληψη».

Ο κ. Παπαθεοδώρου, λοιπόν, νωρίς σήμερα το πρωί, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, προσπαθώντας να πείσει ότι η υπόθεση που έγινε γνωστή ως «perouka gate» δεν συνέβη ποτέ! Ότι, δήθεν, Δημάδης και Σουλτογιάννης, που πιάστηκαν με τις… περούκες στα χέρια να παρακολουθούν τον υπουργό, κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο του 2016, είναι θύματα fake news και όχι «περουκάδες». Σα να μη χρέωσαν ποτέ τα ποτά που ήπιαν στο μπαρ του ξενοδοχείου στον τότε σύμβουλο του υπουργού, Γιώργο Χριστοφορίδη πλαστογραφώντας την υπογραφή του, σα να μην είδε όλη η Ελλάδα τις φωτογραφίες τους με τις περούκες.


Εφτασε, μάλιστα, ο κ. Παπαθεοδώρου να ισχυριστεί ότι ο Γιώργος Χριστοφορίδης ως τότε σύμβουλος του Ν. Παππά «βρισκόταν στη Νέα Υόρκη με χρήματα του ελληνικού λαού και έγραφε ως δημοσιογράφος της εφημερίδας ΧΩΝΙ ρεπορτάζ». Βεβαίως, η αλήθεια είναι ότι ο Γ. Χριστοφορίδης αποχώρησε από την εφημερίδα δύο μήνες πριν ενταχθεί στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως και ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένα.
Όταν, λοιπόν, επισημάνθηκε στον κ. Παπαθεοδώρου ότι οι ισχυρισμοί του είναι συκοφαντικοί και θα μπορούσαν να επιφέρουν νομικές συνέπειες, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να τα «μαζέψει» και κυκλοφόρησε ανασκευασμένη επίκαιρη ερώτηση, με την επισήμανση της ορθής επανάληψης, απαλείφοντας το επίμαχο κείμενο.
Πήγε για… μαλλί και βγήκε… fake news.

Δεν υπάρχουν σχόλια: