Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018

Φυλακές Κορυδαλλού: Κύκλωμα πουλούσε ψευδείς βεβαιώσεις σε μαφιόζους και ναρκέμπορους - Συνεχιζεται η ανομια στο εσωτερικο των φυλακων

Χιλιάδες έμποροι ναρκωτικών εικάζεται πως επωφελήθηκαν από την πολυετή δράση κυκλώματος γιατρών και δικηγόρου εντός των Φυλακών Κορυδαλλού που παρουσίασε ενώπιον της Δικαιοσύνης επικίνδυνους κακοποιούς, μαφιόζους και εμπόρους ναρκωτικών ως απλά τοξικοεξαρτημένα άτομα, πάντα έναντι αμοιβής, ώστε να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων της νομοθεσίας.
Καθώς άλλωστε η Ελληνική Δικαιοσύνη εμπιστεύεται συνήθως τέτοιου είδους βεβαιώσεις περισσότερο από αυτά που φανερώνουν οι δικογραφίες για τους κατηγορούμενους, είναι πολλοί αυτοί που αντιμετωπίστηκαν ως ασθενείς και όχι ως εκείνοι που προκαλούν την ασθένεια και την εμπορεύονται.


Στο πλαίσιο παράλληλης και συμπληρωματικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, για αξιόποινες πράξεις συνδεδεμένες με εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο και διακινούσε κοκαΐνη και μεθαμφεταμίνες από την Ολλανδία στην Ελλάδα, κάνναβη και ηρωίνη, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 5 ατόμων. Η «φάμπρικα» των ναρκωτικών αποτελούνται από τρεις πυρήνες με καθοδήγηση μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού και τα μέλη οργάνωναν μέχρι και ομαδικές «ψυχοθεραπείες» για να τα διακινούν…

Οι εμπλεκόμενοι βαρύνονται με τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας - δωροληψίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, κατ' εξακολούθηση.

Κατά την πολύμηνη έρευνα και τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που «καίνε» τους κατηγορούμενους και είχε ξεκινήσει πριν καν την εμπλοκή στην υπόθεση μελών του συγκεκριμένου κυκλώματος ναρκωτικών, συλλέχτηκαν στοιχεία εμπλοκής των κατηγορουμένων γιατρών και της δικηγόρου σε περιπτώσεις χορήγησης ιατρικών γνωματεύσεων σε προφυλακισμένα μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, ώστε να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων του νόμου, ως τοξικοεξαρτημένα.

Το κύκλωμα της φάμπρικας των ψευδών βεβαιώσεων από την άλλη, που παρουσίαζε επικίνδυνους κακοποιούς ως δήθεν ναρκομανείς για να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων της νομοθεσίας, αποτελούσε ένας ψυχίατρος των Φυλακών Κορυδαλλού, ένας ψυχίατρος του Λαϊκού Νοσοκομείου (το οποίο έχει απασχολήσει τις Αρχές και για την υπεξαίρεση και παράνομη διακίνηση αντικαρκινικών φαρμάκων με εμπλοκή εργαζομένων σε αυτό) και μία 70χρονη πολύ γνωστή δικηγόρος του κέντρου των Αθηνών…

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και ακολούθως συνελήφθησαν με εντάλματα του Ανακριτικού Τμήματος, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή τους, τουλάχιστον 250 βεβαιώσεις και πραγματογνωμοσύνες, για ναρκέμπορους, η ακεραιότητα των οποίων εξετάζεται.

Μάλιστα, οι αξιωματικοί που ερευνούν αυτή την δύσοσμη υπόθεση, θεωρούν βέβαιο ότι οι περιπτώσεις των ευεργετημένων κακοποιών είναι χιλιάδες και όχι εκατοντάδες αφού θεωρούν ότι η δράση του κυκλώματος των ψυχίατρων και της δικηγόρου ήταν πολυετής και βέβαια εξαιρετικά επικερδής για τους ίδιους…

Η έρευνα συνεχίζεται και δεν αποκλείεται στο μέλλον να προκύψουν ακόμα περισσότερα στοιχεία στην προσπάθεια που ξεκίνησε για να σπάσει αυτό το «απόστημα» των Φυλακών.

Το "τιμολόγιο" της ντροπής
Ενδεικτικά είναι τα ποσά που κέρδιζε το αδίστακτο κύκλωμα των ψυχιάτρων και της δικηγόρου από τους ναρκέμπορους.

Για την έκδοση μίας ψευδούς βεβαίωσης τοξικοεξαρτημένου ατόμου, οι ενδιαφερόμενοι και ανάλογα πόσο μεγάλο «ψάρι» ήταν ο ενδιαφερόμενος, πλήρωνε το λιγότερο 1.500 ευρώ.

Τα πιο πολλά χρήματα όμως τα κέρδιζε το κύκλωμα από την διαδικασία που κινούσε ώστε να μεταφερθεί ο ενδιαφερόμενος στην ψυχιατρική πτέρυγα και να ζει καλύτερα μέσα στις φυλακές.

Αυτό κόστιζε 1.100 ευρώ τον μήνα για όσο καιρό επιθυμούσε να παραμείνει ο ενδιαφερόμενος στην ψυχιατρική πτέρυγα. Αν τέλειωναν τα λεφτά, για κάποιο μυστήριο λόγο και ως εκ θαύματος ο «ασθενής» θεραπευόταν, τότε επέστρεφε στο κελί του…, αλλιώς για όσο καιρό είχε αυτά τα 1.100 ευρώ τον μήνα, παρέμενε «ασθενής».  http://www.news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: