Παρασκευή, Μαΐου 04, 2018

Περιεργα παιχνιδια στο εσωτερικο της ΕΥΠ

Δωστε βαση στο παρακατω αρθρο που δεν ειναι τυχαιο και δημοσιευεται στο news247.gr με την υπογραφη του Βασιλη Σκουρη
Σε εξέλιξη βρίσκεται οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στον Διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Η «στεγανοποίηση» της ΕΥΠ από συγκεκριμένα συμφέρονται αλλά και κάποιες άλλες χώρες, φέρεται -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- να ενοχλεί ιδιαίτερα όσους δεν διαθέτουν πλέον πρόσβαση στις πληροφορίες της υπηρεσίας.

Ο Γ. Ρουμπάτης, μέσω κυρίως περιθωριακού εντύπου -ο εκδότης του οποίου το τελευταίο διάστημα αναζητείται από τις αρχές- αναμένεται να κατηγορήσει μεταξύ άλλων συγγενή του στη Βόρειο Ελλάδα ότι διαθέτει εταιρεία που προωθεί golden visas στη Τουρκία. Ακόμα ότι διαθέτει 20 εταιρείες στην Ιταλία και πραγματοποιεί μέσω αυτών λαθρεμπόριο μεταναστών ή και ότι ο ίδιος ο Διοικητής… παρενοχλεί σεξουαλικά γυναίκες της υπηρεσίας!


Το ανώτατο στέλεχος της ΕΥΠ που συνομίλησε με το News24/7 και το Ραδιόφωνο 24/7, αποδίδει το ενορχηστρωμένο σχέδιο κατά του Διοικητή της ΕΥΠ σε δυο πρωτίστως πρόσωπα.

«Κατάσκοπος τρίτης -μη φίλιας- χώρας»
Το πρώτο πρόσωπο είναι πρώην Πρόεδρος των συνδικαλιστών της ΕΥΠ και κατηγορείται ευθέως από ανώτατο στέλεχος της Κατεχάκη ως «κατάσκοπος τρίτης –μη φιλικής προς την Ελλάδα- χώρας».

Ο συγκεκριμένος πρώην Πρόεδρος έχει απολυθεί από την ΕΥΠ, καθώς έχει καταδικαστικές αποφάσεις ή υποθέσεις που βρίσκονται στη Δικαιοσύνη. Μεταξύ άλλων κατηγορείται για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, αφού φέρεται ότι είχε υπό την κατοχή του 3.000 έγγραφα της υπηρεσίας, απάτη κατ’ εξακολούθηση, με χορήγηση διπλωμάτων για συνεχιζόμενη εκπαίδευση, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για διακίνηση πλαστών εγγράφων που εμφάνιζαν ψευδώς τέσσερις δημοσιογράφους (Τάσο Τέλλογλου, Ιωάννα Μάνδρου, Κώστα Βαξεβάνη και Βασίλη Λαμπρόπουλο) ως… πράκτορες της ΕΥΠ, αλλά και για κατασκοπεία κατ’ εξακολούθηση (σύμφωνα με το άρθρο 144) και ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση. Κατηγορείται επίσης ότι διέρρευσε σε ψυχίατρο στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας το αρχείο προσωπικών εξετάσεων με τα «ψυχομετρικά τεστ» όλων των υποψηφίων στην ΕΥΠ!

Συνέργεια με αμφιλεγόμενο πρόσωπο
Ο πρώην Πρόεδρος κατηγορείται επίσης για συνέργεια με πρόσωπο που πρόσφατα- όπως αποκαλύφθηκε- είχε αποστείλει στον Πάνο Καμμένο sms, ζητώντας του να μεσολαβήσει στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και που έχει καταδικαστεί για απάτη. Το συγκεκριμένο πρόσωπο διέφυγε στο εξωτερικό –μεταξύ των άλλων και στη Δανία που βρίσκεται σήμερα- και ενώ εκκρεμούσε εναντίον του ένταλμα σύλληψης έζησε για τέσσερα χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Το διάστημα αυτό είχε επιστρέψει με πρωτοβουλία της ΕΥΠ στη χώρα μας –για μια ή δυο ημέρες στη Κω- και εν συνεχεία επέστρεψε στην Τουρκία. Σήμερα η Αθήνα αναμένει την έκδοσή του από τη Δανία στη χώρα μας και αρμόδιες πηγές απορούν γιατί καθυστερεί ακόμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος βρίσκεται σε επαφή με τη Χρυσή Αυγή, στελέχη της οποίας τον υπερασπίζονται δημοσίως. Ρόλο παίζει και μία γυναίκα, που αποτελεί το τρίτο πρόσωπο στην ιστορία.

Το Σχέδιο "Πυθία"
Η ηγεσία της ΕΥΠ προβληματίζεται και από τις διαστάσεις που έχει λάβει το Σχέδιο "Πυθία", που έκανε λόγο για παρακολούθηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από ξένες δυνάμεις και για προσπάθεια δολοφονίας του και αποσταθεροποίηση της χώρας. Η υπόθεση ξεκίνησε από επιστολή (12-1-2009) του Διοικητή Μονάδας Θεσσαλονίκης της ΕΥΠ Γ. Κ., που απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα με αναφορά στην πηγή ΣΘ13. Η πηγή ΣΘ13 ενημέρωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες Ρωσικής Υπηρεσίας Ασφαλείας είχε στοχοποιηθεί ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και παρακολουθούνταν η διαδρομή του από την οικία του μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και αντιστρόφως.

Από την υπόθεση είχαν διαρρεύσει δυο έγγραφα που είχαν δημοσιοποιηθεί στα «Επίκαιρα» και τα οποία από τον τότε Διοικητή της ΕΥΠ Ι. Κοραντή είχαν αποσταλεί στον Κώστα Καραμανλή, αλλά και στον τότε υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης (και σήμερα Πρόεδρο της Δημοκρατίας) Προκόπη Παυλόπουλο. Το δεύτερο επέμενε ότι κλιμάκιο που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα και το Μάιο του 2008 για προστασία των τηλεπικοινωνιών του Κ. Καραμανλή διαπίστωσε ότι ομάδα 20 ατόμων χρησιμοποιούσε διάφορα αυτοκίνητα για να παρακολουθεί τον Κώστα Καραμανλή κατά τη διαδρομή από το Μαξίμου στο σπίτι του και αντιστρόφως. Το διάστημα, μάλιστα, 20-26 Απριλίου 2008 έγινε συμπλοκή στη Ν. Μάκρη μεταξύ του κλιμακίου και ατόμων που ανήκαν στην εικοσαμελή ομάδα παρακολούθησης του πρώην πρωθυπουργού. Στη συμπλοκή η ομάδα εγκατέλειψε το όχημα και σε αυτό βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικά, χάρτες και ξηρά τροφή. Τα υλικά, μάλιστα, δεν έμειναν στη χώρα μας, αλλά μεταφέρθηκαν σε ειδικά εργαστήρια της Μόσχας, όπου και εξετάστηκαν. Το δε σχέδιο οργανώθηκε από μυστικές δυτικές υπηρεσίες και «ομόλογη υπηρεσία του Ισραήλ».

Νέο έγγραφο "καίει" την υπόθεση
Σύμφωνα, ωστόσο, με τον ανώτατο αξιωματούχο της ΕΥΠ, υπάρχει και τρίτο έγγραφο, που δεν είδε το φως της δημοσιότητας.

Το έγγραφο (509/17-3-2009) αυτό ακυρώνει τα δυο πρώτα καθώς σημειώνει μεταξύ άλλων πως παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε η υπηρεσία να ελέγξει την αξιοπιστία της πηγής ουδέν στοιχείο προέκυψε προς την κατεύθυνση της επιβεβαίωσης της πληροφορίας. Και πως κατόπιν τούτου εκτιμάται ότι τουλάχιστον από πλευράς του ρώσου αξιωματούχου που προσκόμισε το πληροφοριακό υλικό επιχειρήθηκε η παραπληροφόρηση των αρμοδίων αρχών της χώρας μας για αξιοποίηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την ίδια πηγή, το συγκεκριμένο έγγραφο δεν έχει δοθεί στη Δικαιοσύνη. 

Βασίλης Σκουρής 
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: