Πέμπτη, Μαΐου 10, 2018

Το Μαξίμου «τρέχει» τους υπουργούς για το κλείσιμο των προαπαιτούμενων της τέταρτης αξιολόγησης

Η άμεση υλοποίηση των προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, ενόψει μάλιστα της άφιξης των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα, φαίνεται πως αποτελεί κυρίαρχο στόχο του Μεγάρου Μαξίμου. Κάτι τέτοιο καθίσταται σαφές κι από την επιστολή (τη δεύτερη  μέσα σε λιγότερο από μήνα) που απέστειλε χθες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, προς τους υπουργούς που έχουν τη σχετική ευθύνη.

Στην επιστολή, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες συντάχθηκε με εντολή του πρωθυπουργού,  υπενθυμίζεται σε αυστηρό τόνο προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου πως τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει, καθώς όπως επισημαίνεται η τεχνική αξιολόγηση (Staff Level Agreement) θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από το Eurogroup της 24ης Μαϊου.  Γι’ αυτόν τον λόγο ζητάται η άμεση επιτάχυνση προς αυτή την κατεύθυνση, με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής μόλις 3 από 88 συνολικά προαπαιτούμενα φέρεται να έχουν κλείσει οριστικά.

Μέλη του κυβερνητικού επιτελείου αναφέρουν στο Tvxs.gr πως η επαφή με τα υπουργεία, που έχουν υπό την ευθύνη τους την υλοποίηση των προαπαιτούμενων, θα είναι πλέον καθημερινή, προκειμένου να διασφαλιστεί πως δε θα υπάρξει παρέκκλιση από το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί. Την ίδια στιγμή, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ένα μικρό κομμάτι τους, που είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο να υλοποιηθεί μέσα σε τόσο μικρό διάστημα, όπως για παράδειγμα το θέμα με τα καζίνο, να μείνει λίγο πίσω, σε συμφωνία πάντα με τους θεσμούς.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: