Τρίτη, Απριλίου 10, 2018

Συρία: Τουλάχιστον 19 νεκροί, δεκάδες τραυματίες από έκρηξη στην πόλη Ιντλίμπ

Ισχυρή έκρηξη στην πόλη Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας το βράδυ της Δευτέρας είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 19 άνθρωποι, ανάμεσά τους 13 πολίτες, γνωστοποίησε μη κυβερνητική οργάνωση.
Δεν είναι σαφές αν η έκρηξη, που κατέστρεψε κτίρια, οφειλόταν σε πύραυλο ή εκρηκτικό μηχανισμό τοποθετημένο σε αυτοκίνητο, σημείωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί καθώς δεκάδες ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν ή θάφτηκαν στα συντρίμμια κτιρίων, κατά την ίδια ΜΚΟ, που εδρεύει στη Βρετανία. Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 80, κατά το Συριακό Παρατηρητήριο, ενώ η οργάνωση Λευκά Κράνη έκανε λόγο για 110.

Η Ιντλίμπ είναι η τελευταία επαρχία που παραμένει ολόκληρη υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη Συρία και η κυρίαρχη οργάνωση στην επαρχία και την ομώνυμη πρωτεύουσά της είναι η Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, μια συμμαχία τζιχαντιστικών οργανώσεων με αιχμή του δόρατος το Μέτωπο Υποστήριξης, τον μέχρι πρότινος βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Πολλοί αντάρτες και τζιχαντιστές καθώς και μέλη των οικογενειών τους μετέβησαν το τελευταίο διάστημα στην Ιντλίμπ από την Ανατολική Γούτα.

Πηγή: 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: