Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018

Απόλυση πρωτοπόρου εργαζόμενου στη «Pharmex»

Την άμεση ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενου από την εταιρεία «Pharmex» του ομίλου Παπάζογλου απαιτεί το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Αττικής, μέλος του οποίου ήταν ο απολυμένος.

Η εργοδοσία ανακοίνωσε προφορικά στον εργαζόμενο την απόλυσή του, με το πρόσχημα ότι οι πωλήσεις του παιδιατρικού τμήματος - στο οποίο εργαζόταν - δεν ήταν οι αναμενόμενες, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες απολύσεις, τη στιγμή μάλιστα που η κερδοφορία της εταιρείας αυξάνεται.


Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το κλαδικό Συνδικάτο, ωστόσο, ο πραγματικός λόγος της απόλυσης είναι «η στάση του συναδέλφου όλο το προηγούμενο διάστημα. Ειδικά όταν στις 14 Δεκέμβρη και στις 12 Γενάρη άσκησε το δικαίωμά του να συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις, απέναντι στα αντεργατικά μέτρα της συγκυβέρνησης που τσακίζουν τη ζωή μας».

Την περασμένη Δευτέρα, το Συνδικάτο πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο εργοστάσιο, ζητώντας και τελικά πετυχαίνοντας να πραγματοποιήσει συνάντηση με την εργοδοσία, από την οποία απαίτησε ανάκληση της απόλυσης. Η διοίκηση ζήτησε «χρόνο μέχρι την Τρίτη», ενώ μία μέρα μετά, το Συνδικάτο απάντησε με δεύτερη κινητοποίηση, κάνοντας σαφές ότι «θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να παρθεί πίσω η απόλυση».

«Η στάση της συγκεκριμένης επιχείρησης δείχνει ότι δεν θέλει εργαζόμενους που στο πλαίσιο του Συνδικάτου αγωνίζονται και διεκδικούν (...) Θέλουν να υπάρχει σιγή νεκροταφείου για να μπορούν να υλοποιούν όλα τα αντεργατικά μέτρα που νομοθετούν για λογαριασμό τους οι κυβερνήσεις», υπογραμμίζει το Συνδικάτο και προσθέτει:

«Την ίδια στιγμή που οι εργοδότες του κλάδου αρνούνται να υπογράψουν κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα και τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, απαιτούν να συμβιβαστούμε με τα νέα δεδομένα των κουτσουρεμένων μισθών, των ελαστικών ωραρίων, των "ευέλικτων" μορφών εργασίας, με κύριο στόχο την αύξηση ή τη διατήρηση της κερδοφορίας. Θέλουν να βάλουμε πλάτη στις επιδιώξεις τους, και όταν δεν ικανοποιούνται οι απαιτήσεις τους προχωρούν σε απολύσεις, σε μειώσεις μισθών, χωρίς να λογαριάζουν τις δικές μας ανάγκες. Αυτή είναι η περιβόητη "δίκαιη ανάπτυξη", που θα πατάει στα τσακισμένα δικαιώματά μας».

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, το Συνδικάτο Φαρμάκου καλεί όλους τους εργαζόμενους της «Pharmex» να αντιδράσουν, να διεκδικήσουν την ανάκληση της απόλυσης, να οργανωθούν στο Συνδικάτο, τονίζοντας ότι «αν αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο των απολύσεων των συναδέλφων μας ως παθητικοί δέκτες, τότε θα πρέπει να περιμένουμε και τη δική μας σειρά».
https://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: