Τετάρτη, Φεβρουαρίου 07, 2018

«85 δισ. ευρώ το μαύρο χρήμα στην Υγεία» όσο μας κόστισαν τα μέτρα του ενος απο τα τρια μνημόνια!

«Oι προστατευόμενοι μάρτυρες για την υπόθεση της Novartis είναι στελέχη της ίδιας της εταιρείας, οι μαρτυρικές καταθέσεις αποτελούν απόδειξη»,δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.
«Στελέχη της εταιρείας είναι οι μάρτυρες, που άρχισαν να “κελαηδούν” και να “δίνουν”, στελέχη τα οποία τα έπιασαν να έχουν μεγάλο πλουτισμό που δεν δικαιολογείται και άρχισαν να “κελαηδούν”. Όχι ότι είναι αγαθά παιδιά, όμως ξεκίνησαν την ιστορία», είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Παύλος Πολάκης.

«Η Novartis, όπως και πολλές φαρμακευτικές έχουν κατακλέψει τον πλανήτη και αυτήν τη στιγμή βγαίνει η βρομιά στη δημοσιότητα», πρόσθεσε.


«Εδώ και δύο χρόνια έχω αποδείξει με στοιχεία ότι τα 85 δισ. του δημόσιου χρέους είναι από το χώρο της δημόσιας Υγείας. Χθες βγήκε με στοιχεία ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από καταβολή του ελληνικού κράτους», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και εξήγησε τα δύο σημεία πάνω στα οποία βασίζονται τα λεγόμενά του:

«1ον. Η χώρα μας ήταν η μοναδική στον αναπτυγμένο κόσμο που τα ασφαλιστικά της Ταμεία αποζημίωναν το σύνολο της γενικής τιμής όταν το φάρμακο έμπαινε στη χώρα. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, από τα 100 ευρώ που έκανε το φάρμακο, τα Ταμεία διαπραγματεύονταν και το αγόραζαν 20 και 30 ευρώ ή 90 ή 75» (κάτι που δεν συνέβαινε στην Ελλάδα).

«2ον. Υποτίθεται ότι παίρναμε τις τρεις φθηνότερες τιμές της ΕΕ και από εκεί βγάζαμε την πιο φτηνή, όμως έπαιρναν τις τιμές από τις τρεις πιο ακριβές χώρες. Μετά έπαιρναν από εμάς 29 έως 50 χώρες από τη δική μας τιμή. Έτσι όλες οι φαρμακευτικές είχαν τεράστιο ενδιαφέρον να πάρουν τιμή από εδώ».

Σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, «αυτά τα 85 δισ. μαζί με τα 100 δισ. των δημόσιων έργων και τα 150 δισ. των εξοπλισμών δημιούργησαν το δημόσιο χρέος».

Ερωτηθείς για το πώς γνωρίζει τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Παύλος Πολάκης απάντησε πως «είμαι γιατρός και τα γνώριζα όλα αυτά πριν γίνω υπουργός. Τα φάρμακα της Novartis εκτόπισαν φάρμακα άλλων εταιρειών με μη θεμιτό τρόπο».
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: