Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2018

Carrefour: Περικοπή 2.400 θέσεων εργασίας στη Γαλλία

Στην περικοπή 2.400 θέσεων εργασίας στη Γαλλία θα προχωρήσει η Carrefour, ενώ παράλληλα σχεδιάζει να επενδύσει την ερχόμενη πενταετία 2,8 δισ. ευρώ στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών της πωλήσεων, στην προσπάθεια του CEO της εταιρείας Alexandre Bompard, να ανταγωνιστεί την Amazon.

Σ' αυτή την κατεύθυνση η Carrefour προχωράει σε στρατηγική συνεργασία με τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Tencent Holdings, με στόχο να συνενώσει την παραδοσιακή λειτουργία το σούπερ μάρκετ με την τεχνολογία.


Με το σχέδιο μετασχηματισμού της επιχείρησης για το 2022, η Carrefour επιδιώκει να ενισχύσει τις επενδύσεις της στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ενώ παράλληλα ανοίγει περισσότερα καταστήματα 24ωρης λειτουργίας στην Κίνα.

Οι σαρωτικές αλλαγές που ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία θα οδηγήσουν στην περικοπή 2.400 θέσεων εργασίας από τις 10.500 συνολικά, μέσω προγράμματος εθελουσίας αποχώρησης, στα κεντρικά της εταιρείας στη Γαλλία. Παράλληλα, η Carrefour σχεδιάζει να πουλήσει 273 πρώην καταστήματα Dia και να περιορίσει το μέγεθος των υπεραγορών της στη Γαλλία.

Οι μετοχές ενισχύονται 4,5%.

Ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire προειδοποίησε σήμερα ότι το «κράτος θα βρίσκεται σε επαγρύπνηση για τη στήριξη κάθε εργαζομένου», τον οποίο επηρεάζει το σχέδιο που ανακοίνωσε η Carrefour.

«Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον πρόεδρο της Carrefour Alexandre Bompard και του δήλωσα πολύ ξεκάθαρα ότι το κράτος θα είναι σε επαγρύπνηση», δήλωσε ο Le Maire σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. απε

Δεν υπάρχουν σχόλια: