Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2018

Καταγγελια: Το «καπέλωμα» και οι σκοτεινές χορηγίες του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό

Ο Βασίλης Μαυροσκάς -μέλος μέχρι προχθές της δημοτικής κίνησης «Κίνηση Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν Ακομμάτιστοι Πολίτες», από την οποία προήλθε η «Συντονιστική Επιτροπή» του συλλαλητηρίου- καταγγέλλει με ανάρτηση του δύο μέλη της επιτροπής για αλαζονική συμπεριφορά, κάνει λόγο για επιβολή του Φραγκούλη Φράγκου ως ομιλητή και αναφέρεται σε περίεργες διαδρομές χρηματοδότησης.
Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» των καταγγελιών Μαυροσκά ακολούθησε ανάρτησή και δεύτερου μέλους της «Συντονιστικής», της Κατερίνας Πατσιάνη. Ο Βασίλης Μαυροσκάς είχε αναγγείλει την απόσυρσή του από την επιτροπή ήδη από τις 16 Ιανουαρίου, σχολιάζοντας «αφήνω τη μυρωδιά της καμαρίλας σε όσους μπορούν να την αντέξουν αλλά και είναι πρόθυμοι να την υπηρετήσουν. Τα υπόλοιπα μετά την εκδήλωση», γράφοντας ότι «δυο κομιτατζήδες ξεγέλασαν τον καπετάν Άγρα... δυο κομιτατζήδες πρόδωσαν τώρα έναν ολόκληρο λαό δεν πρόλαβα.... συγγνώμη σε όσους απογοήτευσα». Είχαν προηγηθεί και άλλα σχόλια «ένας καναλάρχης, ένας στρατηγός, ένας δημοσιογράφος, μια ‘διάνοια’. Όλοι είτε ΣΠΙΘΑ είτε στο εκκολαπτόμενο δεξιό κόμμα. Κοινό τους γνώρισμα…. η κενή νοημάτων ομιλία και η απελπιστική αργη άρθρωση».



Ο Μαυροσκάς έδωσε το «παρών» στο συλλαλητήριο ως απλός πολίτης και χθες έγραψε «Ένα δελτίο Τύπου που δεν βγήκε ποτέ»- «όχι γιατί φοβήθηκα τα πιθανά μελλοντικά αναχώματα του πολιτικού συστήματος και τα όργανά του. Δεν δημοσιεύτηκε, επειδή σεβάστηκα την επιθυμία πολλών ανθρώπων που εκτιμώ, οι οποίοι με παρακάλεσαν να μη μιλήσω και κινδυνέψει ‘η λάβρα της καρδιάς και της ψυχής’ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ένας σεβάσμιος ιερωμένος». 

Ο κ. Μαυροσκάς αναφέρει ονόματα και στοιχεία που αφορούν τον τρόπο λήψης της απόφασης για τα πρόσωπα που συμμετείχαν ως ομιλητές. Όπως γράφει, αποχώρησε από τη συντονιστική επιτροπή διότι «τα μέλη της συν/κής κ. Οθων Ιακωβίδης και κ. Μιχαήλ Πατσίκας ενεργούν αυτοβούλως, χωρίς να σέβονται τις αποφάσεις της επιτροπής, συμπεριφέρονται αλαζονικά και, το κυριότερο, προσπαθούν να δώσουν πολιτική χροιά στο συλλαλητήριο. Πιο συγκεκριμένα αποφασίσαμε την 14/1 σε σύσκεψή μας να μην υπάρχει κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της 21/1, επειδή κρίναμε ότι δεν υπάρχει πολιτικό η άλλο πρόσωπο που να εκφράζει το σύνολο του λαού στη συγκεκριμένη στιγμή. Ένα από τα ονόματα που προτάθηκε, αλλά το απορρίψαμε με ψήφους 6-2, ήταν του κ. Φράγκου για τον οποίο οι δυο προαναφερόμενοι κύριοι έδωσαν σκληρή μάχη να τον επιβάλουν. Επίσης, αποφασίσαμε ομόφωνα ν' απευθύνει ολιγόλεπτο χαιρετισμό ένας ιερωμένος. Δεν συζητήσαμε κανένα άλλο όνομα και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη ημέρα. Η συνάντηση αυτή όμως δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ!!!!! Με έκπληξη τόσο δική μου όσο και άλλων μελών του συν/κού, είδαμε να αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ονόματα ομιλητών, μεταξύ των οποίων υπήρχε το όνομα του ιερωμένου αλλά και του στρατηγού Φράγκου καθώς κι άλλων, τα ονόματα των οποίων όχι μόνο ποτέ δεν συζητήθηκαν αλλά και κάποιοι απ' αυτούς έχουν κομματική ταυτότητα».

Στη δεύτερη ανάρτηση του ο Μαυροσκάς αποκαλύπτει ένα σκοτεινό πάρε-δώσε σε ό,τι αφορά τις πηγές και τη διαχείριση των οικονομικών. Όπως γράφει, «την 14/1 συζητήθηκαν και οι οικονομικές ανάγκες της εκδήλωσης. Μ’ έκπληξη άκουσα από τα δυο προαναφερόμενα μέλη της επιτροπής φαραωνικά σχέδια, για αερόστατα, 500.000 φέιγ-βολάν, μικροφωνικές εγκαταστάσεις που να καλύπτουν ολόκληρη την έκταση της παραλίας και το κυριότερο.... διαβεβαιώσεις ότι όλα έχουν καλυφτεί από χορηγίες, αλλά δεν άκουσα κανένα όνομα χορηγού! Όλοι οι παραπάνω λόγοι με οδήγησαν στην απόφαση αποχώρησής μου από τη συντονιστική επιτροπή, διότι ούτε φιλόδοξους και κομματικούς ομιλητές μπορέσαμε να απομακρύνουμε, ούτε τη συλλογικότητα και τον δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας να διασφαλίσου- με, ούτε βέβαια συμφωνώ με αυθαίρετες συμπεριφορές. Είμαι ένας άνθρωπος που προέρχομαι από το λαό, αγωνίζομαι με το λαό, λογοδοτώ στο λαό, στη συνείδησή μου και πάνω απ' όλα λογοδοτώ στην Πατρίδα και το Έθνος. Γυρίζω λοιπόν στο φυσικό μου χώρο και αφήνω τη μυρωδιά της καμαρίλας σε όσους μπορούν να την αντέξουν αλλά και είναι πρόθυμοι να την υπηρετήσουν».

Τις καταγγελίες Μαυροσκά επιβεβαίωσε με ανάρτησή της και δεύτερο μέλος της «Συντονιστικής», η Κατερίνα Πατσιάνη, η οποία γράφει «ήταν τιμή μου που εργάστηκα μαζί σου, όπως και με τον Τάσο Ποργιαλίδη, για να πραγματοποιηθεί αυτό το συλλαλητήριο!!! Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τα υπόλοιπα μέλη του συντονιστικού».

Ο Βασίλης Μαυροσκάς είναι αγροτοσυνδικαλιστής και έχει συμμετάσχει στα αγροτικά συλλαλητήρια των τελευταίων ετών. 
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: