Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2018

Φραγκούλης Φράγκος : Αυτόν τον ακροδεξιο ποιός θα το πάρει; Νεα Δημοκρατια, Καρατζαφερης-Μπαλτακος ή ΑΝΕΛ;

Σύμφωνα με πληροφοριες του ΠΡΕΖΑ TV, απο την Κυριακη εχουν ανάψει οι συζητησεις στο εσωτερικο της Νεας Δημοκρατιας αναφορικα με την αξιοποιηση του "στρατηγου" Φράγκου Φραγκουλη στους κολπους της ΝΔ. Μαλιστα το περιβαλλον του Αδωνι Γεωργιαδη φερεται να εισηγειται αμεση ενταξη του εν λογω προσωπου, πριν προλαβουν να τον αξιοποιησουν αλλα ακροδεξια πολιτικα κεντρα οπως ο Μπαλτακος και ο Καρατζαφερης ή ακομη και ο ιδιος ο Πανος Καμμενος, ωστε να τονωσει τους ΑΝΕΛ μιας και ειναι σε ελευθερη πτωση...τη στιγμη μαλιστα που πολλες απο τις αποψεις τους ταυτιζονται.

Να σημειωσουμε πως το διαφορετικο και πιο φιλελευθερο προφιλ του "στρατηγου", αρχισε να χτιζει σημερα η εφημεριδα Φιλελευθερος, η οποια ειναι προσκειμενη στο περιβαλλον του Αδωνι Γεωργιαδη.

Crash test θα αποτελεσει και το συλλαλητηριο που διοργανωνεται για τη #Μακεδονια στο Συνταγμα στις 4 Φεβρουαριου, το οποιο στηριζεται επισημα απο τη Νεα Δημοκρατια, τη Χρυση Αυγη και αλλες εθνικιστικες οργανωσεις που παρουσιαζονται ως πατριωτικες.


Η επιβλητική μορφή του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου που έκανε δυναμική επανεμφάνιση με το θέμα της Μακεδονίας και της ονομασίας των Σκοπίων και πλέον εμπλέκεται σε σενάρια για νέο κόμμα βρίσκεται πάλι στο προσκήνιο.

Ο στρατηγός ξεχώριζε στις απόρρητες συσκέψεις που γίνονταν πίσω από τις βαριές πόρτες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ έχει απασχολήσει με τις ασκήσεις που είχε κάνει στον στρατό.


Ήταν αρχηγός ΓΕΣ μεταξύ Αυγούστου 2009 και Νοεμβρίου 2011 και μετέπειτα υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του κ. Π. Πικραμμένου (17 Μαΐου - 21 Ιουνίου 2012).


Δημοσιεύματα της εποχής προς το τέλος της στρατιωτικής του καριέρας τον αναφέρουν ως τον εμπνευστή της Τάφρου στον Εβρο, ενώ ο ίδιος φέρεται να έλεγε στις απόρρητες συσκέψεις ότι έχει σχέδιο για όλα.


Αυτό που είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση ήταν τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν ως αρχηγός του ΓΕΣ να είχε εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο για τη σταθεροποίηση της Αθήνας σε διάφορες ακραίες περιπτώσεις.


Μάλιστα ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης φέρεται παρακολουθούσε στενά τις απόψεις αλλά και τις παρασκηνιακές κινήσεις του πανίσχυρου στρατηγού ο οποίος είχε τρομακτική δύναμη στον Στρατό Ξηράς.


Ένα από αυτά τα σχέδια φέρεται πως ήταν εκτελέστηκε χωρίς να ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία. Το σχέδιο φέρεται να εκτελέστηκε στις 4 Φεβρουαρίου του 2011 στο Κιλκίς με την ονομασία «Καλλίμαχος», ένα σχέδιο για το οποίο η πολιτική ηγεσία δεν ενημερώθηκε και δημιουργήθηκε θερμό επεισόδιο στο γραφείο του τότε υπουργού.


Ήταν η νατοϊκή άσκηση καταστολής πλήθους που έλαβε χώρα στις 4 Φεβρουαρίου 2011 στο στρατόπεδο «Κορομηλά» στην Αργυρούπολη του Δήμου Κιλκίς με την ονομασία «Καλλίμαχος».


Όπως έγραφε τότε το Βήμα της Κυριακής ο κ. Μπεγλίτης ομολόγησε στη Βουλή στις 10 Φεβρουαρίου 2011 ότι ο ίδιος και ο κ. Βενιζέλος έμαθαν για την άσκηση από τον «Ριζοσπάστη». Μετά την άσκηση σημειώθηκε «θερμό επεισόδιο» με πρωταγωνιστές την ηγεσία του υπουργείου Αμυνας και τον αρχηγό ΓΕΣ στο γραφείο του κ. Βενιζέλου στο Πεντάγωνο. Η αιτία ήταν ότι ο κ. Φράγκος υπεραμύνθηκε της άποψης ότι δεν όφειλε να ενημερώσει.


Η ίδια η άσκηση «Καλλίμαχος» είχε στρατιώτες ντυμένους διαδηλωτές που κρατούσαν σημαίες και φώναζαν ρυθμικά «πίσω-πίσω» σε άλλους στρατιώτες που ήταν παραταγμένοι όπως παρατάσσονται τα ΜΑΤ και στο τέλος συγκρούστηκαν όπως συγκρούονται οι διαδηλωτές με τα ΜΑΤ. Δεν έλειψαν και μερικοί στρατιώτες που συνόδευαν εκπαιδευμένα λυκόσκυλα. Σε άλλο σκέλος της άσκησης ένα φορτωτικό μηχάνημα έτρεχε για να παραμερίσει δύο πυρπολημένα αυτοκίνητα που ήταν τοποθετημένα κάθετα σε έναν δρόμο. Επρόκειτο για εκπαίδευση στρατιωτών σε τακτικές αστυνομικών των ΜΑΤ για να αποκαταστήσουν την τάξη σε μια πόλη σε κατάσταση χάους. 



................


Τα όσα έγιναν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την ονομασία της ΠΓΔΜ και κυρίως η ομιλία του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου ενισχύουν τα σενάρια περί των συζητήσεων στον Βορρά για δημιουργία ενός κόμματος στα δεξιά της ΝΔ.


Όπως αναφέρει «Το Βήμα», αυτό το καθαρόαιμο δεξιό κόμμα θεωρείται από συγκεκριμένους παράγοντες αναγκαίο στις σημερινές συνθήκες και λόγω της πολιτικής γραμμής που ακολουθεί η ηγετική ομάδα της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 


Η χθεσινή παρουσία και ομιλία του στρατηγού Φράγκου που ήταν ο βασικός ομιλητής του συλλαλητηρίου αναζωπύρωσε τα σχετικά σενάρια και προκάλεσε συζητήσεις για τις εν εξελίξει διεργασίες στο χώρο της δεξιάς. 


Αν και πολλοί στη ΝΔ θεωρούν ότι δεν μπορεί να σταθεί κόμμα μόνο για το Σκοπιανό και μιλάνε για προβοκάτσιες εκ μέρους της κυβέρνησης, η συζήτηση στο Βορρά είναι προχωρημένη σε συγκεκριμένα γραφεία. 


Και μάλιστα με την παρουσία του στρατηγού Φράγκου λένε ότι ο νέος δεξιός πολιτικός σχηματισμός που πρέπει άμεσα να γεννηθεί, απέκτησε φυσικό ηγέτη, από τη στιγμή που άλλα νεωτέρα άφθαρτα πολιτικά στελέχη της ΝΔ με δεξιό προφίλ δεν είναι διατεθειμένα να εμπλακούν. 


Ο στρατηγός που διετέλεσε και υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση υπό τον Παναγιώτη Πικραμμένο έδειξε με την παρουσία του ότι είναι έτοιμος, όσο και αν το διαψεύδει, να ηγηθεί του νέου κόμματος. Αρκεί να το αποφασίσει, καθώς ο ίδιος μέχρι στιγμής το αρνείται, αν και θα βρεθεί ενώπιον μεγάλης πίεσης από πολλές πλευρές να είναι αυτός ο αρχηγός του νέου σχήματος. 


Πάντως η αποκωδικοποίηση της ομιλίας του δείχνει καθαρά και το ιδεολογικό πλαίσιο του νέου κόμματος που εάν τελικά στηθεί θα κινείται στο «κλασικό» δόγμα: πατρίδα, ορθοδοξία, ένοπλες δυνάμεις και οικογένεια.

in.gr

.....

Συντάκτης: Αλίκη Μάτση
Έντονη κινητικότητα έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό στον χώρο της δεξιάς παράταξης, ευρύτερα της Ν.Δ., η οποία εντείνεται μετά το προχθεσινό συλλαλητήριο για το λεγόμενο «Μακεδονικό» στη Θεσσαλονίκη.

Κινητικότητα που δεν αποκλείεται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, να οδηγήσει στη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, η σύσταση του οποίου πάντως θα ανακοινωθεί επισήμως λίγους μήνες πριν από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών, δηλαδή περί τα τέλη του 2018, και ως κύρια αιχμή θα έχει το αντικείμενο του προχθεσινού συλλαλητηρίου, δηλαδή το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.


Οι ίδιες πηγές φέρουν ως πιθανούς ηγέτες του νέου πολιτικού σχηματισμού είτε τον στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο, εκ των ομιλητών της προχθεσινής συγκέντρωσης, είτε τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα, αντίπαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές για την ηγεσία της Ν.Δ.


Ο κ. Φράγκος, ο οποίος μετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΟΚ, ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη, της ομάδας της Θεσσαλονίκης που ως γνωστόν προέτρεψε τον κόσμο να μετάσχει στο συλλαλητήριο, ερωτηθείς χθες αν θα ηγούνταν νέου κόμματος, απάντησε πως αν του ζητηθεί θα το πράξει, διότι «δεν είμαι ρίψασπις». 

efsyn.gr
ΠΡΕΖΑ TV
23-1-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: