Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018

Πώς θα γίνει ο διαγωνισμός για τους παρόχους ψηφιακών ραδιοσυχνοτήτων

Του Χρήστου Ν.Ε. Ιερείδη

Το χρονοδιάγραμμα και η διαδικασία συμμετοχής στον διαγωνισμό για τους παρόχους ψηφιακών ραδιοσυχνοτήτων περιγράφονται στην προκήρυξη που εκδόθηκε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και με απόφαση του υπουργού ΨΗΠΤΕ, Ν. Παππά, τέθηκε σε ισχύ, με τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής,  με φακέλους προσφορών έως τις 17 Απριλίου (10.00- 11.00). Την ίδια ημέρα θα δημοσιευθεί και η λίστα των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό. Έως τις 11 Μαΐου υπάρχει περιθώριο για υποβολή ενστάσεων και έξι ημέρες αργότερα η ΕΕΤΤ θα αποφανθεί επ αυτών.


Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η διαγωνιστική διαδικασία αυτή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις 24 Μαΐου 2018 με την αποσφράγιση προσφορών και την ανακοίνωση των υπερθεματιστών απο την ΕΕΤΤ.

Για να μπορεί κάποιος να θέσει υποψηφιότητα στο δημοπρατικό διαγωνισμό θα πρέπει να έχει μετοχικό κεφάλαιο 1,4 εκατ. ευρώ με το οποίο θα πιστοποιείται ότι έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει το δίκτυο και την παροχή υπηρεσιών, σε επίπεδο εθνικής εμβέλειας. Το ποσό αυτό διαφοροποιείται στα 200.000 ευρώ στους ενδιαφερόμενους για παρόχους δικτύου περιφερειακής εμβέλειας.

Σημειώνεται ακόμη, πως για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτούνται εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης ύψους 100.000 ευρώ για τις συχνότητες εθνικής εμβέλειας και 25.000 ευρώ για τις συχνότητες περιφερειακής εμβέλειας, οι οποίες θα πρέπει να κατατεθούν με την αίτηση συμμετοχής στη δημοπρασία. Οι εγγυητικές επιστολές θα πρέπει να είναι από ελληνική ή άλλη τράπεζα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην προκήρυξη προβλέπεται επίσης και ένα ανώτατο όριο για το ενοίκιο που θα πληρώνουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί (πάροχοι περιεχομένου) για να εκπέμπεται το σήμα τους από τους αδειούχους παρόχους δικτύου.

Τέλος, αναφέρεται ότι τουλάχιστον18 μήνες πριν από την αλλαγή τεχνολογίας, το πέρασμα δηλαδή από το αναλογικό στο ψηφιακό ραδιόφωνο, θα πρέπει να υπάρχει  ενημέρωση του κόσμου ακριβώς επειδή η μετάβαση  αυτή «επηρεάζει τον τερματικό εξοπλισμό λήψης των χρηστών ραδιοσταθμών ελεύθερης λήψης».
http://news247.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: