Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2018

«Ο Τραμπ ενθαρρύνει τους ρατσιστές»

Ο σταρ του ΝΒΑ, ΛεΜπρον Τζέιμς δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ ενθαρρύνει τους ρατσιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες και παρότρυνε τη χώρα να μην επιτρέψει τη δημιουργία φυλετικών γραμμών.

«Έδωσε στους ανθρώπους και τον ρατσισμό... μια ευκαιρία να βγουν έξω χωρίς φόβο», είπε ο άσος των Κλίβελαντ Καβαλίερς στους δημοσιογράφους πριν από το παιχνίδι με τους  Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και πρόσθεσε: «Και αυτό είναι το φοβερό για εμάς, και επειδή είναι πρόεδρος και επειδή έχει επιτρέψει στους ανθρώπους να βγουν έξω και απλώς να αισθάνονται σίγουροι για να κάνουν αρνητικά πράγματα».


Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει γνωρίσει σκληρή κριτική επειδή φέρεται να αποκάλεσε κάποια αφρικανικά έθνη «χώρες απόπατους» κατά τη διάρκεια συνάντησης στον Λευκό Οίκο με τους νομοθέτες που συζητούν για τη μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ.

Αυτό οδήγησε αμέσως σε ευρεία καταδίκη από πολλούς Αφρικανούς ηγέτες και διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όμως ο ίδιος ο Τραμπ είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι «ο λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος που έχετε μιλήσει ποτέ μαζί».

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δήλωσε ότι οι Αμερικανοί πρέπει να σταθούν ενωμένοι ενάντια στο μίσος: «Δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό να μας εμποδίσει να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί και να κηρύττουμε τη σωστή στάση ζωής και να αγαπάμε και να γελάμε», είπε και πρόσθεσε: «Θα θέλαμε να ζήσουμε οπουδήποτε αλλού; Δεν νομίζω, αγαπάμε αυτό το μέρος».

Τον Αύγουστο, ο Τζέιμς, τέσσερις φορές νικητής του MVP, επιτέθηκε στον Τραμπ λέγοντας ότι υπήρχαν «μερικοί πολύ ωραίοι άνθρωποι και από τις δύο πλευρές» στη διάρκεια των διαδηλώσεων που διεξήγαγαν οι λευκοί εθνικιστές  στη Βιρτζίνια, με συνέπεια ένα νεκρό.
http://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: