Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018

Απεργία σε Αυγη και Κοκκινο 105.5 για τις νεες αντεργατικες πολιτικες που εφαρμοζει επανω τους η διοικηση ΣΥΡΙΖΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 9 π.μ. της Δευτέρας, 22 Ιανουαρίου 2018 έως τις 9 π.μ. της Τρίτης, 23 Ιανουαρίου 2018, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και στην ιστοσελίδα «stokokkino.gr»
Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους που εργάζονται στον Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ», αποφάσισαν, επίσης, την κήρυξη 24ωρης απεργίας, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, για όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» και στην ιστοσελίδα «avgi.gr».

Μετά τις χθεσινές τρεις απολύσεις είχαμε γενικές συνελεύσεις τόσο στον 105.5 Στο Κόκκινο όσο και στην Αυγή.
Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον 105,5 στο Κόκκινο, αποφάσισε τα εξής:
* Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων τριών συναδέλφων μας
* Σε περίπτωση ανάκλησης των απολύσεων εξουσιοδοτούμε τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΠΗΕΑ να ξεκινήσουν διάλογο με το Δ.Σ. του σταθμού για το πραγματικό σχέδιο βιωσιμότητάς του
* Κηρύσσουμε 24ωρη απεργία στον Ρ/Σ την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου
* Συγκροτούμε απεργιακή επιτροπή προκειμένου να συντονίσει τις απεργιακές δράσεις μας
* Συμπορευόμαστε με τους συναδέλφους της εφημερίδας «Αυγή» οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ίδια εργασιακά προβλήματα και τονίζουμε ότι η έμπρακτη αλληλεγγύη τους θα είναι αμφίδρομη και αταλάντευτη.
Η Γενική Συνέλευση της Αυγής αποφάσισε:
24ωρη απεργία τη Δευτέρα 22/1 αν δεν ανακληθούν οι απολύσεις στον «105,5 στο Κόκκινο» οπότε δεν θα βγει η εφημερίδα την Τρίτη.
Τα εκπληκτικά σκίτσα του Τάσου Αναστασίου και του Βαγγέλη Χερουβείμ είναι από τη σημερινή Αυγή. H διοίκηση της Left Media θα κάνει σύσκεψη για το θέμα και, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα ανακληθούν οι απολύσεις.   http://www.e-tetradio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: