Κυριακή, Νοεμβρίου 12, 2017

Ψαχνουν για offshore τον αδελφο του Κωστα Σημιτη - Ακρως αποκαλυπτικο δημοσιευμα της Realnews

Με τίτλο «Ψάχνουν την offshore του Σπύρου Σημίτη» η Realnews επανέρχεται στην υπόθεση του Σπύρου Σημίτη, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές ζητούν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών που διατηρεί offshore εταιρεία της οποίας διαχειριστής φέρεται ο Σπύρος Σημίτης στην ελβετική τράπεζα UBS. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς απέστειλε αίτημα δικαστικής συνδρομής, καθώς ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού θεωρείται ύποπτος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προέρχεται από δωροδοκίες.



Σπύρος Σημίτης: Απαράδεκτα και συκοφαντικά τα δημοσιεύματα

Ο καθηγητής Σπύρος Σημίτης με γραπτή δήλωση του χαρακτήρισε ως απαράδεκτα τα σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται στον ίδιο σχετικά με διακίνηση χρήματος παράνομης προέλευσης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Οι ισχυρισμοί που προβλήθηκαν και πάλι σε ορισμένα δημοσιεύματα, για διακίνηση χρήματος παράνομης προέλευσης που σχετίζονται με εμένα, είναι όπως ήδη είχα δηλώσει στις 3/7/2017 απαράδεκτοι, συκοφαντικοί και εξυπηρετούν προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Οι οποιεσδήποτε ενδεχόμενες έρευνες θα το αποδείξουν».

Κώστας Σημίτης: Συκοφαντούν τον αδελφό μου για να πλήξουν το νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς

Ο Κώστας Σημίτης αντέδρασε έντονα στα δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον αδελφό του Σπύρο Σημίτη σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τα συσχέτισε με τη δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Σήμερα, είπε ο Κώστας Σημίτης, σε δήλωσή του, αφού ψήφισε για τον νέο αρχηγό της Κεντροαριστεράς, πραγματοποιείται το πρώτο αποφασιστικό βήμα «για την αναγέννηση της Κεντροαριστεράς και τη συμμετοχή της, από θέση δύναμης, στις πολιτικές εξελίξεις».

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο αδελφός του, Σπύρος, ερευνάται για ξέπλυμα χρήματος, ο πρώην Πρωθυπουργός είπε ότι «πρόκειται για μια συκοφαντική εκστρατεία, η οποία θέλει να υπονομεύσει τη δημιουργία μιας νέας κεντροαριστερής παράταξης. Δεν θα το πετύχει».  tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: