Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2017

Και δεύτερος νεκρός από τη νεροποντή- "Βούλιαξαν" Μάνδρα, Νέα Πέραμος και Μαγούλα

Δύο οι νεκροί, μέχρι τώρα, από την καταστροφική νεροποντή που έπληξε το πρωί της Τετάρτης τη δυτική Αττική. 

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνδρα που εγκλωβίστηκε στο σπίτι του, στην οδό Αγαμέμνονος.

Νωρίτερα, άνδρες της πυροσβεστικής ανέσυραν νεκρή μια γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα, από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος.


Πριν από λίγο έφτασαν τα συνεργεία στο σημείο, όπου ανέσυραν νεκρή τη γυναίκα.

"Ποτάμι" η Εθνική Οδός - Εκτροπή κυκλοφορίας

Εκτροπή της κυκλοφορίας πραγματοποιείται σε τμήματα της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, καθώς έχει μετατραπεί σε "ποτάμι" από τη μεγάλη συσσώρευση υδάτων. 

Ειδικότερα, στο 15,5ο χιλιόμετρο (ύψος Ασπροπύργου), στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 21ο χλμ (κόμβος Παραδείσου Ελευσίνας), στο ρεύμα προς Κόρινθο και στο 24ο χλμ (κόμβος Μάνδρας), στο ρεύμα προς Αθήνα.

Έκκληση στους οδηγούς, εάν έχουν τη δυνατότητα να μην κινούνται προς την περιοχή των Μεγάρων για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων, απευθύνει η Πυροσβεστική λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο επιχειρήσεων, μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει λάβει πάνω από 340 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα στην παραπάνω περιοχή.

Έχουν συγκροτηθεί συνεργεία που με τη συνδρομή της αστυνομίας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Πρωτοφανείς καταστροφές στη Μάνδρα

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί και στη Μάνδρα Αττικής, όπου έχει μεταφερθεί το σοβαρό πρόβλημα, μετά τη Νέα Πέραμο και την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων από την καταρρακτώδη βροχή.

Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους. http://www.documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: