Κυριακή, Νοεμβρίου 12, 2017

Για τα ματια του κοσμου: Ο Τραμπ ρώτησε τον Πούτιν αν ισχύουν οι ισχυρισμοί για ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ρώτησε απ' ευθείας τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τις συνομιλιες που είχαν στη διάρκεια συνόδου κορυφής χθες στο Βιετνάμ, αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί περί ρωσικής ανάμιξης στις περυσινές αμερικανικές προεδρικές εκλογές, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χθες Σάββατο ότι πιστεύει τον Πούτιν που αρνήθηκε τις κατηγορίες, παρά την άποψη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ότι υπήρξε ρωσική παρεμβολή. Ο Τραμπ αργότερα πήρε αποστάσεις από τα σχόλιά του.

Σύμφωνα με το RIA, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς πώς ο Τραμπ έθεσε την ερώτηση για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη, δήλωσε: «Πράγματι ο Τραμπ ρώτησε αν η πληροφορία αυτή θα μπορούσε να είναι αληθινή, πόσο αληθινή θα μπορούσε να είναι, και ο πρόεδρος Πούτιν, από την πλευρά του, εξήγησε τη θέση του, που είναι ότι η Ρωσία δεν αναμίχθηκε σε οποιεσδήποτε εκλογές και αυτό δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί».
Ο Πούτιν δήλωσε ακόμη πως δεν καταλαβαίνει «τις αβάσιμες δηλώσεις για το ζήτημα αυτό που γίνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.
Τα αρχικά σχόλια του Τραμπ το Σάββατο προκάλεσαν επικρίσεις στη χώρα του επειδή οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπήρξε ρωσική ανάμιξη μέσω υποκλοπών ηλεκτρονικών υπολογιστών και της δημοσιοποίησης ηλεκτρονικών μηνυμάτων για να έλθει σε δύσκολη θέση η υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.
Σήμερα ο Τραμπ φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι παίρνει το μέρος των υπηρεσιών πληροφοριών που τελούν υπό την ηγεσία του. Είχε προηγουμένως χαρακτηρίσει απάτη τις κατηγορίες για συνέργεια της προεκλογικής εκστρατείας του με τη Μόσχα.  http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: