Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2017

Ξεκίνησαν οι καταγγελίες συμβάσεων στον ΔΟΛ

Και επισήμως απολυμένοι είναι από χτες οι εργαζόμενοι στον «Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη» (ΔΟΛ). Οι καταγγελίες των Συμβάσεων επιδόθηκαν στους εργαζόμενους, που κλήθηκαν να συγκεντρωθούν ...στην είσοδο του κτιρίου του Οργανισμού χτες το μεσημέρι και να περιμένουν να υπογράψουν τις απολύσεις τους. Παράλληλα, το κτίριο «σφραγίζεται» προκειμένου να απογραφούν τα περιουσιακά στοιχεία του Οργανισμού, ο οποίος θα περάσει τις επόμενες μέρες στα χέρια της νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας («Alter Ego»).
Οι ιστοσελίδες των «Νέων» και του «Βήματος» διέκοψαν προσωρινά τη λειτουργία τους, από το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ και η έκδοση των δύο εντύπων θα διακοπεί για ένα χρονικό διάστημα, πριν λειτουργήσουν κάτω από τη νέα ιδιοκτησία.Οι εργαζόμενοι, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα πολλών μηνών, βρίσκονται «στον αέρα» όσον αφορά τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους. Δεν γνωρίζουν αν και πότε θα προσληφθούν από τον νέο ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, ούτε με τι μισθούς, εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα θα γίνουν οι όποιες επαναπροσλήψεις.
Την ίδια στιγμή, η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ κάνουν λόγο για μια «νέα εποχή» που ξεκινά με την υπογραφή των συμβολαίων μεταβίβασης, εκφράζοντας μάλιστα ελπίδες πως η εποχή αυτή «θα είναι ένα ταξίδι σε γαλήνιες θάλασσες προς όφελος των εργαζομένων αλλά και της κοινής γνώμης». Στην κοινή τους ανακοίνωση καλούν τη νέα εργοδοσία «να αναγνωρίσει έμπρακτα τη μεγάλη συμβολή των εργαζομένων», οι οποίοι όπως αναφέρουν «έπραξαν το καθήκον τους - με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με μεγάλο προσωπικό κόστος - πετυχαίνοντας τη συνέχιση της λειτουργίας των Μέσων του Οργανισμού».
Με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης διαφώνησε ο εκπρόσωπος της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας», καθώς το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα για κάθε έναν από τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ δεν μπορεί να διασφαλιστεί με παρακάλια στην εργοδοσία και εγγυητική επιστολή την πολύμηνη απληρωσιά που επιβλήθηκε στους εργαζόμενους.

http://www.rizospastis.gr

ΠΡΕΖΑ TV
11-8-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: