Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2017

Παραμενουν απληρωτοι οι εργαζομενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές στα ορυχεία της ΔΕΗ

Να καταβληθούν τώρα οι μισθοί Ιούνη - Ιούλη που οφείλονται στους εργαζόμενους στις αρχαιολογικές ανασκαφές στα ορυχεία της ΔΕΗ σε Μαυροπηγή και Ποντοκώμη Κοζάνης, απαιτεί το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κοζάνης. Οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές αναγκάζονται να παρέχουν την εργασία τους εδώ και 2 μήνες απλήρωτοι, έχοντας να αντιμετωπίσουν καθημερινά τα βάρη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που έχουν διαμορφώσει χιλιάδες νόμους ενάντια στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων, οι ευθύνες για την απληρωσιά «βαραίνουν τόσο τη ΔΕΗ ΑΕ, που καθυστερεί την καταβολή των χρημάτων για τη μισθοδοσία των εργαζομένων, όσο και το υπουργείο Πολιτισμού, που έχει αφαιμάξει τις εφορείες αρχαιοτήτων, με τη μείωση της χρηματοδότησης αλλά και του προσωπικού που διεκπεραιώνει τις διαδικασίες της μισθοδοσίας».
Καλεί τους εργαζόμενους στις ανασκαφές, συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο, να οργανώσουν τον αγώνα τους και να διεκδικήσουν: Να καταβληθούν τώρα οι μισθοί Ιούνη - Ιούλη. Κανένας εργαζόμενος σε κανένα χώρο δουλειάς απλήρωτος. Να καταβάλλεται ο μισθός των εργαζομένων στις πρώτες μέρες κάθε μήνα. Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου και σταθερού προσωπικού στις αρχαιολογικές ανασκαφές και στις εφορείες αρχαιοτήτων, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των εργασιών. Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. http://www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: