Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2017

«Καμπάνα» 3,6 εκατ. ευρώ στα ΜΜΜ της Ρώμης για ασυνέπεια στα δρομολόγια

Η ιταλική κρατική αρχή για τον αδιάβλητο ανταγωνισμό αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο 3,6 εκατομμυρίων ευρώ στην δημοτική εταιρεία αστικών συγκοινωνιών της Ρώμης, Atac, επειδή δεν πραγματοποιήθηκαν πάρα πολλά δρομολόγια.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόστιμο αφορά την ασυνέπεια στην πραγματοποίηση αστικών σιδηροδρομικών συνδέσεων.


«Στο διαδίκτυο και στους διάφορους σταθμούς παρουσιαζόταν μια συνεχής προσφορά δρομολογίων, ενώ, στην πραγματικότητα, συστηματικά δεν πραγματοποιούνταν πολλές από αυτές τις συνδέσεις χωρίς να ενημερώνονται εγκαίρως οι πολίτες» αναφέρει στην απόφασή της η ιταλική αρχή για την προστασία του ελεύθερου και αδιάβλητου ανταγωνισμού.

Η Atac κατηγορείται ότι από το 2010 μέχρι σήμερα οδήγησε τους κατοίκους της Ρώμης, σε λήψη λανθασμένων αποφάσεων σε ό,τι αφορά τις καθημερινές μετακινήσεις τους. Όπως υπογραμμίζεται, το πρόστιμο είναι σχετικά περιορισμένο, διότι λαμβάνει υπόψη την ιδιαίτερα προβληματική οικονομική κατάσταση της εταιρείας αστικών συγκοινωνιών της Αιώνιας Πόλης. 

Για να μπορέσει να βγάλει τα οριστικά αυτά συμπεράσματά, η δημόσια αρχή κατά των τραστ βασίσθηκε και σε έρευνα της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας, της Guardia di Finanza.
skai.gr


ΠΡΕΖΑ TV
11-8-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: