Παρασκευή, Ιουλίου 28, 2017

Είσοδο 10 ευρώ σε Ελαφονήσι και Μπάλο ζητούν οι ξενοδόχοι!

Την πρόταση της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων να επιβληθεί είσοδος 10 ευρώ στις παραλίες Ελαφονησίου και Μπάλου, με πρόσχημα την προστασία τους από την ανεξέλεγκτη ροή του κόσμου, καταγγέλλει η ΤΟ Χανίων του ΚΚΕ. Με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, να μη δεχτούν να πληρώνουν για να κάνουν ένα μπάνιο και να διεκδικήσουν δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις ακτές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤΟ Χανίων του Κόμματος έχει ως εξής:

«Κάθε καλοκαίρι, ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού δεν καταφέρνει να πάει διακοπές. Ανθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης, που σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που γεννά φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια, δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε για ένα μπάνιο στη θάλασσα. Και αυτό, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, ισχύει και για το νομό μας.
Σε αυτό το φόντο, και τη στιγμή που η λαϊκή οικογένεια καλείται να πληρώσει ακριβά τις μετακινήσεις της (βενζίνες, εισιτήρια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς), η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, με επιστολή της στους δημάρχους Καντάνου - Σελίνου και Κισάμου, ζητά την επιβολή εισόδου 10 ευρώ για τις παραλίες Ελαφονησίου και Μπάλου, δήθεν για την προστασία των περιοχών αυτών από την ανεξέλεγκτη ροή του κόσμου.
Είναι υποκριτικό το επιχείρημα που λέει πως ιδιωτικοποιώντας το φυσικό μας πλούτο τον προστατεύουμε. Κρύβει τη βασική επιδίωξη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων που έχουν περάσει μαζί, και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, των εκπροσώπων τους στην Τοπική Διοίκηση και της ΕΕ, την κερδοφορία δηλαδή των επιχειρηματικών ομίλων που δρουν στον κλάδο του Τουρισμού και θέλουν να αυγατίσουν τα κέρδη τους βάζοντας χέρι στο νερό, τη γη, τον αέρα και συνολικά το φυσικό πλούτο που ανήκει στο λαό.
Εχουμε την πείρα από την προσπάθεια ξεπουλήματος των Αγίων Αποστόλων από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η οποία έπεσε στο κενό χάρη στον ξεσηκωμό του χανιώτικου λαού. Καλούμε τον χανιώτικο λαό και πάλι να ορθώσει ανάστημα και να μπει εμπόδιο στη σχεδιαζόμενη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των παραλιών του. Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις σε αυτή την υπόθεση. Γι' αυτό, να μην καλοβλέπουν οι τοπικές διοικήσεις την πρόταση των ξενοδόχων».
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η ΤΟ Χανίων του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, να μη δεχτούν να πληρώνουν για να κάνουν ένα μπάνιο.
Και σημειώνει: «Η ξεκούραση και η αναψυχή αποτελούν δικαίωμα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων που τους στερείται, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν όλα τα απαραίτητα μέσα και οι προϋποθέσεις για να εξασφαλιστούν δωρεάν. Καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, μέσα από τον κοινό αγώνα τους, να βάλουν φραγμό στην αντιλαϊκή πολιτική που αποτελεί οδοστρωτήρα κάθε εργατικού δικαιώματος και να την ανατρέψουν. Και να διεκδικήσουν:
-- Δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις ακτές.
-- Θεσμοθέτηση και υλοποίηση της ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης για το Ελαφονήσι και εκπόνηση αντίστοιχης και για την παραλία του Μπάλου για την πραγματική και ουσιαστική προστασία των παραλιών.
-- Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υποδομών και υπηρεσιών στις παραλίες, που θα παρέχονται δωρεάν στο λαό». 

http://www.rizospastis.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
28-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: