Πέμπτη, Ιουνίου 08, 2017

Βίζερ: Θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα χωρίς χρήματα από το ΔΝΤ

Αισιόδοξος ότι στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα εμφανίστηκε με δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα Salzburger Nachrichten ο Τόμας Βίζερ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Euroworking Group «θα συμφωνήσουμε στις 15 Ιουνίου με την πιθανότητα να φτάνει το 95%».

Όπως λέει η λύση θα είναι η εξής: «Το ΔΝΤ θα συμφωνήσει να παραμείνει στο πρόγραμμα αλλά θα πει ότι δεν θα κάνει καμία πληρωμή μέχρι να υπάρξει συμφωνία σε μια κοινή έκθεση βιωσιμότητας του χρέους. Το ΔΝΤ θα παραμείνει όχι όμως με χρήματα.»


Συνεδριάζει το EWG

Προαπαιτούμενα, δόση και ελάφρυνση χρέους θα συζητηθούν στο Euro Working Group, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Εurogroup της 15ης Ιουνίου.

Στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι υπάρχουν περιθώρια βελτιωμένης πρότασης προς την Ελλάδα, ενώ έντονη δραστηριότητα για εξεύρεση κοινού τόπου έχει αναπτύξει τις τελευταίες μέρες ο Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, η συνεδρίαση των τεχνοκρατών των χωρών της Ευρωζώνης έχει ενδιαφέρον στον βαθμό που θα καταγραφούν για πρώτη φορά οι θέσεις όλων των εμπλεκόμενων πλευρών μετά το Εurogroup της 22ας Μαΐου, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν μετακινήσεις και προς ποια κατεύθυνση. 

Αναφορικά με τη συνεδρίαση του ΕWG, θα γίνει ένας έλεγχος της τήρησης των προαπαιτούμενων από ελληνικής πλευράς.

Από εκεί και πέρα, θα συζητηθεί το θέμα της δόσης, δηλαδή ο καθορισμός του ποσού, το οποίο θα περιλαμβάνει και την αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου.

Σε σχέση με το χρέος, οι τεχνοκράτες του ΕWG έχουν εξαντλήσει το θέμα, όλα τα σενάρια έχουν συζητηθεί, αναμένεται να γίνει μια επικαιροποίηση των διάφορων προτάσεων και στη συνέχεια τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν προσαρμογές ανάλογα με την πορεία των συζητήσεων που γίνονται σε πολιτικό επίπεδο. in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: