Δευτέρα, Μαΐου 22, 2017

ΠτΔ: Οι ιδιαιτερότητες των χωρών να μην διευρύνουν τις αποστάσεις

Ισχυρό μήνυμα διαχρονικής υποστήριξης της Ελλάδας στο έργο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου έστειλε από την Τουρκία ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος εντός της ημέρας θα συναντηθεί και με τον τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα ευνοεί και στηρίζει όλες εκείνες τις θεσμικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες κρίνονται σήμερα αναγκαίες για την ενίσχυση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας της δράσης του ΟΣΕΠ» τόνισε.


Τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα θεωρεί ότι είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη η στενότερη συνεργασία του ΟΣΕΠ με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε όλα τα δυνατά επίπεδα και «με δεδομένο το ότι η περιοχή μας καθίσταται εκ νέου κεντρικός κόμβος ενός διαρκώς αναπτυσσόμενου παγκόσμιου δικτύου ανταλλαγών οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Ασίας – κρίνει άκρως ενδεδειγμένη την εξαιρετικώς ενεργή συμμετοχή του ΟΣΕΠ στην πρωτοβουλία της Κίνας «Μία Ζώνη, ένας Δρόμος», όπως άλλωστε κατέδειξε και η εντελώς πρόσφατη Διάσκεψη στο Πεκίνο, στην οποία συμμετείχαν σχεδόν όλες οι χώρες μας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει ακόμη ότι «η Ελλάδα πιστεύει ακραδάντως πως η ενίσχυση του ΟΣΕΠ πρέπει να κατατείνει και στην άμβλυνση των μεταξύ μας διαφορών. Έως την επίτευξη όμως του στόχου αυτού έχουμε χρέος να μην επιτρέψουμε στις επιμέρους ιδιαιτερότητές μας να διευρύνουν τις μεταξύ μας αποστάσεις. Όλως δε αντιθέτως, έχουμε επίσης χρέος να μετατρέψουμε τις ιδιαιτερότητες αυτές σε εστίες θετικής ενέργειας των Λαών μας για την πραγμάτωση των κοινών μας επιδιώξεων στο πλαίσιο του ΟΣΕΠ». 
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
22-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: