Δευτέρα, Μαΐου 22, 2017

Αποκλείστηκε φασιστικό ψηφοδέλτιο στα Πρακτορεία Τύπου

Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων χαιρετίζουμε τους συναδέλφους των Πρακτορείων Τύπου που στη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν ομόφωνα τον αποκλεισμό φασιστικού- ρατσιστικού ψηφοδελτίου από τις αρχαιρεσίες. Παρ' όλα αυτά και αδιαφορώντας για τη συλλογική απόφαση των εργαζομένων, όπως κάνουν συνήθως, δύο από τους δηλωμένους Χρυσαυγίτες των πρακτορείων, τόλμησαν να καταθέσουν ψηφοδέλτιο.

Η κίνηση αυτή έχει στόχο και σχέδιο, έχει στόχο να διχάσει τους εργαζόμενους και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Αυτή είναι η ιδεολογία των φασιστών και της ΧΑ που είναι μέλη και υπερασπιστές οι συγκεκριμένοι 2 υποψήφιοι. Θέλουν τους εργάτες να χωρίζονται σε Έλληνες και ξένους γιατί έτσι προχωράει καλύτερα τα σχέδιά της η εργοδοσία.


Αν τώρα βγάλανε τη μάσκα του τραμπούκου και μιλάνε για ακομμάτιστο συνδικαλισμό, τα χέρια τους δεν ξεπλένονται έτσι εύκολα. Είναι οι ίδιοι που σε κρίσιμες στιγμές κάνανε κριτική στην πλειοψηφία του Σωματείου που είναι με το ΠΑΜΕ γιατί δεν δέχτηκε να διαπραγματευτεί μειώσεις μισθών. Είναι αυτοί που υπερασπίζονται τους εγκληματίες υπόδικους της ΧΑ, που λειτουργούνε ως εγκληματική οργάνωση εις βάρος ελλήνων και ξένων εργατών. Δε θα ξαφνιαστούμε αν τη μάσκα του τραμπούκου την ξαναφορέσουν όταν τους ζητηθεί, αλλά στον κλάδο δεν πιάνουν αυτά.

Τέτοια στοιχεία δεν έχουν θέση ούτε στα Σωματεία των εργατών, ούτε πουθενά αλλού. Καλά θα κάνουν λοιπών να αποσύρουν το ψηφοδέλτιό τους γιατί οι εργάτες θα τους στείλουν εκεί που τους αξίζει, στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Ας θυμούνται λοιπον τα φασιστοειδή, πως οι εργάτες του τύπου, στους ίδιους χώρους δουλεύουμε όλοι μαζί Λιθογράφοι και Διανομείς Τύπου, Έλληνες και ξένοι, αγωνιστές και εργοδοτικοί. Γνωριζόμαστε καλά και κανένας δεν μπορεί να μας ξεγελάσει, θα είμαστε εδώ και μετά τις αρχαιρεσίες των πρακτορείων και ο καθένας κρίνεται για τις πράξεις του.

Εμπρός για ένα ταξικό σωματείο εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου,

απαλλαγμένο από κάθε λογής εντεταλμένους της εργοδοσίας!

Αγωνιστικά η Διοίκηση

ΠΡΕΖΑ TV
22-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: