Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017

Επιθέσεις σε σπίτια Πακιστανών απο Χρυσαυγιτες μετά την κινητοποίηση

Σκηνικό πλήρους τρομοκρατίας με την ανοχή της αστυνομίας φαίνεται ότι επιχειρεί να επιβάλει την επομένη της δυναμικής αντιρατσιστικής και αντιφασιστικής κινητοποίησης στην περιοχή Γκορυτσά του Ασπροπύργου η γνωστή ομάδα που έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 40 βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις σε Πακιστανούς εργάτες γης από τον περασμένο Αύγουστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΕΕΡΦΑ, ύστερα από τις επιθέσεις με πέτρες και κροτίδες προς τους διαδηλωτές το βράδυ του Σαββάτου, η ομάδα επιχείρησε την Κυριακή να εξαπολύσει ρατσιστικό πογκρόμ κατά των Πακιστανών, περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της περιοχής με ξύλα και εκτοξεύοντας απειλές, ενώ το βράδυ της Κυριακής προσπάθησε να εισβάλει σε σπίτια όπου μένουν Πακιστανοί, σπάζοντας τζάμια και προξενώντας φθορές.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επιθέσεις έχουν καταγραφεί σε σπίτι στην οδό Τραπεζούντος 31 και σε σπίτι δίπλα στην εκκλησία του Άη Γιάννη.

Η ΚΕΕΡΦΑ επισημαίνει ότι και αυτές οι επιθέσεις, όπως και οι βίαιες επιθέσεις σε Πακιστανούς το προηγούμενο διάστημα την ώρα που εργάζονταν στο χωράφι ή περπατούσαν στο δρόμο, γίνονται κάτω από τη μύτη της αστυνομίας, η οποία όχι μόνο δεν προσπαθεί να εμποδίσει και να σταματήσει τη ρατσιστική βία στον Ασπρόπυργο, αλλά δίνει την εντύπωση ότι παρέχει ένα ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας στους δράστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν προχώρησε σε προσαγωγές για τις επιθέσεις εναντίον της αντιρατσιστικής κινητοποίησης το Σάββατο, ενώ σε άλλη περίπτωση είχε αφήσει ελεύθερους τους δράστες, υποχωρώντας στις εκκλήσεις των οικείων τους, λίγη ώρα μετά από ρατσιστική επίθεση κατά Πακιστανών σε χωράφι.

Για τα τελευταία γεγονότα στον Ασπρόπυργο, η ΚΕΕΡΦΑ, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας δίνουν συνέντευξη Τύπου σήμερα (Δευτέρα) στις 14:00 έξω από τη ΓΑΔΑ (λεωφόρος Αλεξάνδρας 173).

Θα παρευρεθούν τα θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων και των επιθέσεων των ΜΑΤ, όπως και δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ θα ανακοινωθούν πρωτοβουλίες για την καταγγελία της παρακρατικής-χρυσαυγίτικης λειτουργίας των ΜΑΤ και για να μπει τέλος στο φασιστικό πογκρόμ κατά των εργατών γης στην Γκορυτσά. 
http://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: