Δευτέρα, Μαΐου 22, 2017

Σόιμπλε: Παραμένουν οι διαφορές για το χρέος, θα προσπαθήσουμε για λύση

Παραμένουν οι διαφορές ΔΝΤ - Ευρωζώνης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, θα προσπαθήσουμε να βορύμε μια λύση, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε έπειτα από συνάντηση με το νέο υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ, λίγες ώρες πριν από το σημερινό κρίσιμο Eurogroup.


Από την πλευρά του ο γάλλος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι το Eurogroup θα συζητήσεις τεχνικές λύσεις για το ελληνικό χρέος.

Ο Β.Σόιμπλε χαρακτήρισε αξειοσημείωτες τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με την Ελλάδα, ωστόσο, πρόσθεσε πως ακόμη δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος να γίνει η Ελλάδα ανταγωνιστική. 

Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε πως το ΔΝΤ είναι πιο επιφυλακτικό από την Ευρωζώνη στις εκτιμήσεις του για την Ελλάδα και στο σημείο αυτό συμπλήρωσε ότι οι διαφορές παραμένουν. «Θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση» πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο ίδιος σημείωσε πως είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα. «Δεν θα διαπραγματευτούμε στις Βρυξέλλες νέα μέτρα για την Ελλάδα που θα απαιτούσαν νέο πρόγραμμα» είπε. 

in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
22-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: