Δευτέρα, Μαΐου 22, 2017

Εισηγήσεις για 4 έως 6 τηλεοπτικές άδειες στο ΕΣΡ

Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο εξακολουθεί να αναζητά την ενδεδειγμένη λύση για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, με τις εισηγήσεις που δέχεται να αποκλείουν την παραχώρηση περισσότερων των έξι αδειών.

Συγκεκριμένα, στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΕΣΡ, παρουσία εκπροσώπων της ΕΕΤΤ, της ΕΡΤ, της Digea και του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Χρήστου Καψάλη, προέκυψε -από τις τοποθετήσεις- πως χωρούν στο τηλεοπτικό φάσμα από 4 ως 6 ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Οι παραπάνω τοποθετήσεις έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση των ιδιωτικών καναλιών για δυνατότητα εκπομπής τουλάχιστον 9-12 τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση, επισημάνθηκε η ανάγκη ο διαγωνισμός να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συμμετέχοντες πλην της Digea, τόνισαν πως με την τρέχουσα τεχνολογία δεν υπάρχει δυνατότητα διάθεσης άνω των 6 αδειών στα ιδιωτικά κανάλια, για ταυτόχρονη μετάδοση σε HD και SD, με δεδομένες και τις ανάγκες διάθεσης μέρους του φάσματος στις Τηλεπικοινωνίες μέχρι το 2020-2022.

Οι εκπρόσωποι της Digea από την πλευρά τους τόνισαν την ανάγκη εισαγωγής νέας τεχνολογίας (DVB-T2), ώστε να μπορούν να εκπέμψουν περισσότερα κανάλια ωστόσο, όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση, μια τέτοια επιλογή δεν μπορεί να εφαρμοστεί πριν περάσει ένα ικανό χρονικό διάστημα (τουλάχιστον τέσσερα χρόνια).

Το υπουργείο

Πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε συνάντηση με δημοσιογράφους είχε επιμείνει στη θέση του για τέσσερα κανάλια εθνικής εμβέλειας, αφήνοντας ανοιχτό ένα μικρό παραθυράκι ίσως για ακόμα ένα.

Η ΕΕΤΤ

Στις αρχές του Μαΐου, ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Νίκος Τσακμάκης, δήλωνε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι μετά το 2020, στο φάσμα θα χωρούν πέντε με έξι κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς θα πρέπει να δοθεί χώρος στην κινητή τηλεφωνία και τις νέες τεχνολογίες.   
efsyn.gr

ΠΡΕΖΑ TV
22-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: