Τρίτη, Μαΐου 16, 2017

Στην Ολομέλεια εισάγεται την Τετάρτη το πολυνομοσχέδιο - Μνημόνιο 3.1

Το δρόμο για την Ολομέλεια παίρνει το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα ύψους 4,9 δισ. ευρώ, μετά τη συμφωνία κυβέρνησης -δανειστών, που φέρνει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έπειτα από πολύμηνη καθυστέρηση και ανοίγει το δρόμο για μια συμφωνία για το θέμα του χρέους.

Το πολυνομοσχέδιο εγκρίθηκε το βράδυ της Τρίτης από την κυβερνητική πλειοψηφία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές. Αρνητική ήταν σύσσωμη η αντιπολίτευση, που επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί συγκεκριμένων άρθρων στη συζήτηση στην Ολομέλεια. 



Στη σημερινή κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών οι κυβερνητικοί βουλευτές υπέμειναν τη βάσανο της σκληρής κριτικής από τους φορείς που είχαν κληθεί από τα κόμματα για ακρόαση.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια ξεκινά στις 10 το πρωί της Τετάρτης και αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία το βράδυ της Πέμπτης.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την ώρα που έξω από τη Βουλή δεκάδες επιστημονικοί φορείς θα διαμαρτύρονται για τους νέους φόρους που πλήττουν τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η χθεσινή πρώτη ημέρα της συζήτησης στις επιτροπές σημαδεύτηκε από την προκλητική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος χειροδίκησε σε βάρος του Νίκου Δένδια.

Το πρωτοφανές επεισόδιο προκάλεσε τον αποκλεισμό όλης της ΚΟ της ΧΑ από τη συζήτηση στις επιτροπές και την παραπομπή Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: