Τρίτη, Μαΐου 23, 2017

Πάνω απο 22 νεκροί σε τρομοκρατικό χτύπημα στο Manchester Arena

Τουλάχιστον 22 άτομα σκοτώθηκαν και περίπου 59 τραυματίστηκαν κατά την βομβιστική επίθεση σε στάδιο του Μάντσεστερ, μετά το τέλος της συναυλίας της  Αριάνα Γκράντε.Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση της αστυνομίας, "Λίγο πριν τις 10:35 μ.μ. τοπικής ώρας (00:35 ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, η αστυνομία εκλήθη λόγω έκρηξης στην Αρένα του Μάντσεστερ. Έως τώρα, έχουν επιβεβαιωθεί 19 νεκροί, με περίπου 50 τραυματίες". Νεότερη ενημέρωση ανέβασε τον αριθμό των νεκρών σε 22. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο δράστης, ο οποίος έδρασε μόνος του.
Τα στοιχεία του δράστη και των θυμάτων δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί από τις αρχές, όπως επίσης και τα στοιχεία των τραυματιών.
Παράλληλα, υπάρχουν πολλά παιδιά αγνοούμενα που δεν έχουν έρθει σε επαφή με τους γονείς τους μετά την έκρηξη. Πρόκειται για εφήβους 15-17 ετών. Το γνωστό ξενοδοχείο Holliday Inn του Μάντσεστερ δημοσιεύει συνεχώς αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημερώνοντας ότι στις εγκαταστάσεις του βρίσκονται δεκάδες παιδιά που αναζητούν τους δικούς τους.Η αστυνομία του Μάντσεστερ έδωσε στην δημοσιότητα ειδική τηλεφωνική γραμμή για τους συγγενείς και τους φίλους, όσων βρίσκονταν χθες το βράδυ στο στάδιο, όπου έγινε η αιματηρή έκρηξη. Ο τηλεφωνικός αριθμός που δόθηκε στην δημοσιότητα είναι ο ακόλουθος: 0161 856 9400.

Μάρτυρες δήλωσαν στο BBC ότι η έκρηξη έγινε μετά το τέλος της συναυλίας της αμερικανίδας ποπ σταρ σε χώρο έξω από το στάδιο. Η αστυνομία ανέφερε πως το επεισόδιο αντιμετωπίζεται "ως τρομοκρατικό". Η βόμβα περιείχε καρφιά και μεταλλικά αντικείμενα για να τραυματίσει όσο δυνατόν περισσότερα άτομα βρίσκονταν γύρω από τον φερόμενο βομβιστή αυτοκτονίας. Ο βομβιστής αυτοκτονίας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πυροδότησε τη βόμβα στο φουαγιέ του Manchester Arena, την ώρα που αποχωρούσε ο κόσμος.
Μία μεγάλη περιοχή γύρω από το κεντρικό στάδιο του Μάντσεστερ έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ο σταθμός τρένων Βικτόρια που βρίσκεται σε μικρή απόσταση, δεν θα λειτουργήσει σήμερα.
"Οι πολίτες πρέπει να μείνουν σε εγρήγορση και να είναι ψύχραιμοι. Εάν έχουν κάτι να αναφέρουν ν' απευθυνθούν στην αστυνομία", δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ που θα λάβει μέρος σήμερα και στην συνεδρίαση της επιτροπής Ασφάλειας "Κόμπρα".



Χρήστος Δεμέτης
http://news247.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
23-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: