Τετάρτη, Απριλίου 19, 2017

TO 1ο EN LEFKO FILM FESTIVAL ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aπό τη Σιένα Μίλερ και τον Ρόμπερτ Πάτινσον μέχρι τον Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, και από τη νορβηγική ηλεκτρονική μουσική σκηνή ως τις σημαντικότερες στιγμές της παγκόσμιας τηλεόρασης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φέτος η άνοιξη μας επιφυλάσσει ένα νέο, πλούσιο κινηματογραφικό ραντεβού στην καρδιά της Αθήνας, καθώς η Frontstage SA και ο ραδιοφωνικός σταθμός En Lefko 87,7 διοργανώνουν το 1ο En Lefko Film Festival.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου, με το σύνολο των προβολών του να φιλοξενούνται στους κινηματογράφους Ιντεάλ και Δαναός, αλλά και σε απροσδόκητες γωνιές της πόλης, με site-specific δράσεις. Στόχος του, όπως ανέφεραν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Σάκης Τσιτομενέας και η ομάδα του Φεστιβάλ, είναι να «εγκαινιάσει μία νέα, ανοιξιάτικη κινηματογραφική γιορτή, με σκοπό να ξεπεράσει τους περιορισμούς ανάμεσα σε διαφορετικά κινηματογραφικά είδη, να μας συστήσει τις πιο καυτές εξελίξεις στο σινεμά και την τηλεόραση και να ξεκινήσει έναν ανοιχτό διάλογο καλλιτεχνικής έκφρασης και ψυχαγωγίας».


«Το En Lefko Film Festival δεν είναι ένα ακόμα φεστιβάλ. Περισσότερο είναι μία πλατφόρμα, που έρχεται να συνδεθεί με την πόλη της Αθήνας και τους ανθρώπους της», δήλωσε ο Σ. Τσιτομενέας για την πρώτη διοργάνωση που εντάσσει στον προγραμματισμό της ανεξερεύνητα κινηματογραφικά διαμάντια της τρέχουσας παραγωγής, αστικές ιστορίες καλλιτεχνικής δημιουργίας, τηλεοπτικές σειρές-έκπληξη, καθώς και ανοιξιάτικα δρώμενα και διαδραστικές βιωματικές δραστηριότητες.(ΑΠΕ)

Ξεφυλλίστε εδω το προγραμμα του φεστιβαλ

POP UP EVENTS & SCREENINGS

Η αγάπη του En Lefko Film Festival για το σινεμά είναι πολύ μεγάλη για να χωρέσει στους τέσσερις τοίχους μιας κινηματογραφικής αίθουσας. Γι αυτό και, από τις 26 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου 2017, το Φεστιβάλ θα βγαίνει με κάθε δυνατή ευκαιρία από τους αναμενόμενους χώρους προβολής, θα κυκλοφορεί στην πόλη με απρόβλεπτους τρόπους, και θα σε καλεί να το συναντήσεις παντού!

Party | Death by Audio

Future Islands, Ty Segall, A Place to Bury Strangers, Thee Oh Sees, είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που εμφανίζονται στο “Goodnight Brooklyn – The Story of Death by Audio” του Μάθιου Κόνμποϊ, και διηγούνται την ιστορία του τελευταίου underground venue της Νέας Υόρκης και της DIY σκηνής, από τη γέννηση μέχρι το κλείσιμό του το 2014. Στον 1ο όροφο μιας αποθήκης, το Death by Audio λειτούργησε αρχικά ως τόπος συνάντησης καλλιτεχνών, και στη συνέχεια ως στούντιο ηχογραφήσεων και συναυλιακός χώρος. Οι ομοιότητές του με το μέρος όπου θα πραγματοποιηθεί το πάρτι που ακολουθεί την προβολή της ταινίας μοιάζουν απίστευτες για να είναι τυχαίες. Το Dudu Loft βρίσκεται στον τέταρτο όροφο ενός κτιρίου που λειτουργούσε σαν βιοτεχνία ενδυμάτων και όταν έκλεισε, το 1980, άνοιξε στούντιο που έμελλε να γράψει ιστορία. Και εκεί θα κλείσουμε όλοι μαζί την πρώτη βραδιά προγράμματος του φεστιβάλ, λικνιζόμενοι με τις μουσικές επιλογές των παραγωγών του En Lefko.
Πάρτι για την ταινία “Goodnight Brooklyn – The Story of Death by Audio” | “Μπρούκλιν, Άντε γεια” στο Dudu Loft, 4ος Όροφος, Κολωνού 12-14, Μεταξουργείο. Πέμπτη 27 Απριλίου στις 22.00. Είσοδος ελεύθερη.

Party | Antiparty

Το «Αντιπορνό» του ιδιοφυούς Ιάπωνα Σίον Σόνο θα μπορούσε να περιγραφεί ως queer φεμινιστικό πορνό - αλλά ίσως και να μη μπορεί καν να περιγραφεί. Και το πάρτι που ακολουθεί μετά την προβολή του υπόσχεται να προσφέρει το ιδανικό επιστέγασμα μιας μυστηριακής γιορτής ερωτισμού. Αλλά όλες αυτές οι φράσεις δεν αρκούν για αυτά που πρόκειται να συμβούν το βράδυ του Σαββάτου. Μετά την προβολή ενός ακόμα από τα διαμάντια της ενότητας Midnight Thrills του φεστιβάλ, τις μικρές ώρες τις νύχτας, στον σεξουαλικά ηλεκτρισμένο χώρο των Adult Theaters, οι παραγωγοί του En Lefko αναλαμβάνουν τα decks και υπόσχονται να συνεχίσουν τον οργιώδη παροξυσμό της ταινίας μετά μουσικής.
Πάρτι για την ταινία “Antiporno” | “Αντιπορνό” στο Adult Theaters (Καρόλου 8, Μεταξουργείο). Σάββατο 29 Απριλίου στις 02.30. Είσοδος ελεύθερη.

Party | Northern Disco

Ένα έθνος ξεσηκώνεται υπό τους ήχους της ηλεκτρονικής μουσικής. Οι Todd Terje, Prins Thomas, Lindstrøm και ο δανδής Bryan Ferry, διηγούνται την ιστορία της άνθισης της νορβηγικής ηλεκτρονικής μουσικής, που βγήκε από τα στενά σύνορα μιας χώρας και ξεσήκωσε ολόκληρο τον πλανήτη. Λίγη ώρα μετά, στον πλέον ηλεκτρονικό χώρο του κέντρου, το Ρομάντσο, ο μεγάλος Νορβηγός παραγωγός Bjørn Torske, καλεσμένος του En Lefko Film Festival, μοιράζεται τα decks με τους παραγωγούς του En Lefko 87.7 κι ανυπομονούμε να χορέψουμε μέχρι τελικής πτώσης κάτω από το "Ηλεκτρονικό Σέλας".
Πάρτι για την ταινία “Northern Disco Lights – The Rise and Rise of Norwegian Dance Music” | “Ηλεκτρονικό Σέλας” στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3). Κυριακή 30 Απριλίου στις 22.00. Είσοδος ελεύθερη.

Pop Up Cinema | Πρωτομαγιά στο Ελληνίς

Παντελόνια καμπάνα, ανοιχτά πουκάμισα με μεγάλους γιακάδες, στενά δερμάτινα τζάκετ, και άφθονη λακ στα μαλλιά. Φέτος την Πρωτομαγιά η ντίσκο έχει την τιμητική της! Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και αφού το πρωί πιάσουμε τον Μάη στην εξοχή, το ίδιο βράδυ έχουμε ραντεβού σε ένα από τα πιο όμορφα θερινά της πόλης. Το Ελληνίς ανοίγει τις πόρτες του από νωρίς, και μας υποδέχεται για ένα disco party με μουσικές από παραγωγούς του En Lefko 87.7 και φοβερά κοκτέιλ. Όταν πέσει η νύχτα, τα φώτα θα χαμηλώσουν και θα αρχίσουν να παίζουν οι πρώτες νότες του εμβληματικού “Staying Alive”, ενώ ο Τόνι Μανέρο θα βαδίζει με στυλ στα πεζοδρόμια του πολύβουου Μπρούκλιν. Are you ready to disco?
Πρωτομαγιάτικο πάρτι στον θερινό κινηματογράφο Ελληνίς, Λ. Κηφισίας 29, με επετειακή προβολή της ταινίας “Saturday Night Fever” | “Πυρετός το Σαββατόβραδο” 40 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της. Ώρα έναρξης 20.00. Είσοδος με προσκλήσεις. Όλες οι πληροφορίες για το πώς μπορείτε να διεκδικήσετε μία από αυτές στο elff.gr και τη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook.

Pop Up Cinema | Drive-In στο Θέατρο Λυκαβηττού

Το πρώτο drive-in cinema άνοιξε το 1933 στο Κάμντεν του Νιου Τζέρσεϊ και γρήγορα η μανία εξαπλώθηκε σε παρέες, ερωτευμένα ζευγάρια και άλλους φετιχιστές της μεγάλης οθόνης. Αρκετές δεκαετίες μετά, το En Lefko Film Festival δίνει την ευκαιρία στους Αθηναίους που αναπολούν την εμπειρία του drive-in ως νοσταλγική φαντασίωση να παρακολουθήσουν μια θρυλική ταινία… the American way. Πάρτε την παρέα σας, μπείτε στα αυτοκίνητά σας, και ανηφορίστε μέχρι τον πιο μαγευτικό λόφο της Αττικής, τον Λυκαβηττό, και να παρακολουθήσετε το “Bonnie and Clyde” του Άρθουρ Πεν, με τους Φέι Ντάναγουεϊ και Γουόρεν Μπίτι φονικούς και πανέμορφους. Χαλαρώστε στα μπροστινά καθίσματα, απολαύστε ένα σνακ και το αναψυκτικό σας, και παρακολουθήστε την ταινία κάτω από τον έναστρο μαγιάτικο ουρανό, με θέα όλη την Αθήνα.
Drive-In στο παρκινγκ του Λυκαβηττού με την επετειακή προβολή της ταινίας “Bonnie and Clyde” | “Μπόνι και Κλάιντ” 50 χρόνια μετά την επίσημη πρεμιέρα της. Τρίτη 2 Μαΐου στις 21.00. Η είσοδος στο αυτοσχέδιο drive-in του En Lefko Film Festival θα πραγματοποιηθεί με προσκλήσεις. Όλες οι πληροφορίες για το πώς μπορείτε να διεκδικήσετε μία από αυτές στο elff.gr και τη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook.

Παράλληλη δράση | "Pirate Party" του Paul McCarthy στο Bios

Στο πλαίσιο του ανοίγματος του En Lefko Film Festival προς άλλες μορφές οπτικοακουστικής δημιουργίας, ο ΝΕΟΝ παρουσιάζει την τετράπτυχη προβολή “Pirate Party” του Αμερικανού καλλιτέχνη Πολ ΜακΚάρθι. Μια οπτική φαντασμαγορία ενός παρακμιακού και γκροτέσκου οργίου με πολύ αιματηρό κέτσαπ, ανθρώπινα προσθετικά μέλη, αλλόκοτα συμβάντα και πρωταγωνιστές- καρικατούρες όπως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και ο Τζορτζ Μπους σε περίεργες πράξεις αιχμαλωσίας και διαμελισμών. Οι εικόνες αντικατοπτρίζουν μια αχαλίνωτη έκρηξη δημιουργικότητας στο σκηνικό ενός κόσμου που έχει πάει τρομακτικά στραβά.
Ευχαριστούμε θερμά τη Συλλογή Δ.Δασκαλόπουλου για το δανεισμό του έργου.
2 & 3 Μαϊου στο BIOS, στις 21:00 & 23:00. Είσοδος ελεύθερη. 

ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ:

Denis Villeneuve
Υπεύθυνος για κάποιες από τις πιο καθοριστικές κινηματογραφικές εικόνες της τελευταίας εικοσαετίας, από το άγριο, αριστοτεχνικό, υποψήφιο για Όσκαρ «Μέσα από τις Φλόγες», μέχρι το λυτρωτικά αποκαλυπτικό «Prisoners» που τον καθιέρωσε στη συλλογική συνείδηση ως μια από τις πιο ξεχωριστές φωνές του Χόλιγουντ, κι από το υπαρξιακό, σκοτεινό θρίλερ μυστηρίου «Άνθρωπος Αντίγραφο», μέχρι την υποψήφια για οκτώ Όσκαρ, αριστουργηματική «Άφιξη» του 2016, ο Ντενί Βιλνέβ είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς της εποχής μας. Έχοντας βραβευθεί στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ του πλανήτη και βάζοντας πλώρη για την κινηματογραφική εξέλιξη του Χρυσού Δισκοπότηρου του Sci-Fi -την σκηνοθεσία της κινηματογραφικής συνέχειας του «Blade Runner»- ο ταλαντούχος Καναδός δημιουργός μπαίνει στο μικροσκόπιο του 1ου En Lefko Film Festival, το οποίο εστιάζει στην απαρχή της πλούσιας σκηνοθετικής του καριέρας. Eισιτήρια αγοράζετε από εδώ.

Μουσικές ταινίες
Το On Air είναι το Διαγωνιστικό τμήμα με έπαθλο 2.000€ από τον En Lefko 87.7: Μουσικά ντοκιμαντέρ που θα μας κάνουν να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε, να αγκαλιαστούμε και να συγκινηθούμε, υπό τους ήχους των αγαπημένων μας καλλιτεχνών. Το ρόλο των κριτών αναλαμβάνουν οι παραγωγοί του En Lefko 87.7 με σκοπό να αναδείξουν το μεγαλύτερο μουσικοκινηματογραφικό αριστούργημα της σεζόν. Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής: "Μπρούκλυν, Άντε Γεια!", "Σεξ, Ναρκωτικά και Φωτογραφίες", "Η Τζαζ του Νείλου", "Χορεύοντας στο Ρυθμό του Σουίνγκ", "Ηλεκτρονικό Σέλας", "Ρίμες που Σκοτώνουν". Εκτός συναγωνισμού θα παιχτούν επίσης οι ταινίες "Η Περιοδεία", "Ζητείται Διέξοδος" και "Η Ηχώ των Αριθμών".

Rainer Werner Fassbinder

Συλλογικές διεκδικήσεις, οικογενειακές συγκρούσεις, ελπίδες και ματαιώσεις για το μέλλον στην επί δεκαετίες ακυκλοφόρητη μίνι σειρά "Οχτώ Ώρες Δεν Κάνουν Μια Μέρα" που ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ σκηνοθέτησε γύρω από την καθημερινότητα της εργατικής τάξης. Χρησιμοποιώντας τους ιδιότυπους κανόνες του μελοδράματος όπως ο ίδιος τους εφάρμοσε επανειλημμένα στη φιλμογραφία του, ο Φασμπίντερ αποδομεί τη μεταπολεμική ευφορία των γερμανικών θεαμάτων και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά προφητικός. Σε ολοκαίνουργια, ψηφιακή κόπια που έρχεται κατευθείαν από το Φεστιβάλ του Βερολίνου.  (tvxs.gr)

Κάντε κλικ εδω και δείτε όλες τις ταινιες του φεστιβαλ
http://elff.gr/el/tc-event-category/film-festival/

Κάντε κλικ εδω και μαθετε ολες τις λεπτομεριες για την αγορα των εισιτηριων, των καρτων διαρκειας και των δωρεαν προσκλησεων για ανεργους
http://elff.gr/el/tickets/

Όλα τα τελευταια νεα του φεστιβαλ εδω 
http://elff.gr/el/news/


ΠΡΕΖΑ TV
19-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: