Τρίτη, Απριλίου 18, 2017

ΤΟ FACEBOOK ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Έρευνα/ επανεξέταση πάνω στο πώς ακριβώς αντιμετωπίζει και διαχειρίζεται το βίαιο υλικό στο δίκτυό του ξεκίνησε το Facebook, με αφορμή το ανέβασμα βίντεο με φόνο online από τον 37χρονο Στιβ Στίβενς στις ΗΠΑ, ο οποίος αναζητείται.
Σε σχετική ανακοίνωση, ο Τζάστιν Οσόφσκι, αντιπρόεδρος (Global Operations) γράφει πως «το πρωί της Κυριακής, ένας άνδρας στο Κλίβελαντ ανέβασε ένα βίντεο όπου ο ίδιος εξέφραζε την πρόθεσή του να διαπράξει φόνο, και δύο λεπτά μετά ανέβασε άλλο ένα βίντεο με τον ίδιο να πυροβολεί και να σκοτώνει έναν ηλικιωμένο. Λίγα λεπτά μετά, συνέχισε με ζωντανή μετάδοση, ομολογώντας τον φόνο. Ήταν ένα φρικτό έγκλημα- ένα που δεν έχει θέση στο Facebook, και αντιτίθεται στις πολιτικές μας και όλα όσα αντιπροσωπεύουμε».
Όπως τόνισε ο Οσόφσκι, επαναξετάζονται οι «ροές των αναφορών», για να διασφαλίζεται πως οι χρήστες θα μπορούν να προβαίνουν σε αναφορές βίντεο και άλλου υλικού που παραβιάζει τους όρους χρήσης, το συντομότερο δυνατόν. «Σε αυτή την περίπτωση δεν λάβαμε αναφορά για το πρώτο βίντεο, και ενημερωθήκαμε για το δεύτερο βίντεο- με τον πυροβολισμό- περίπου μια ώρα και 45 λεπτά αφού ανέβηκε. Λάβαμε αναφορές για το τρίτο βίντεο, που περιείχε τη ζωντανή ομολογία του άνδρα, μόνο αφού είχε τελειώσει. Απενεργοποιήσαμε τον λογαριασμό του υπόπτου μέσα σε 23 λεπτά από τη στιγμή που λάβαμε την πρώτη αναφορά για το βίντεο με τον φόνο, και δύο ώρες αφού είχαμε λάβει αναφορά οποιουδήποτε είδους. Αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να τα πάμε καλύτερα».
Όπως σημειώνει, διερευνώνται τρόποι αξιοποίησης νέων τεχνολογιών που θα βοηθούν στο να διασφαλιστεί ότι το Facebook θα είναι ένα «ασφαλές περιβάλλον».
«Η τεχνητή νοημοσύνη, για παράδειγμα, παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη δουλειά, βοηθώντας μας να αποτρέψουμε την κοινοποίηση των βίντεο στο σύνολό τους (οι χρήστες μπορούν ακόμα να δημοσιεύουν τμήματα των βίντεο για να τα αποδοκιμάζουν ή για σκοπούς ενημέρωσης, όπως κάνουν πολλά ΜΜΕ στο πλαίσιο της παρουσίασης της είδησης online και στην τηλεόραση). Επίσης εργαζόμαστε πάνω στη βελτίωση των διαδικασιών εξέτασής μας. Αυτή τη στιγμή, χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο εξετάζουν τις εκατομμύρια περιπτώσεις που μας αναφέρονται κάθε εβδομάδα σε πάνω από 40 γλώσσες. Δίνουμε προτεραιότητα σε αναφορές με σοβαρές υπόνοιες ασφαλείας για την κοινότητά μας και δουλεύουμε πάνω στην επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης» συμπλήρωσε.
Το θύμα της επίθεσης φαίνεται να επελέγη στην τύχη, και ήταν ο 74χρονος Ρόμπερτ Γκόντγουϊν. Ο Στίβενς ισχυρίστηκε ότι έχει σκοτώσει 13 άτομα, αν και η αστυνομία δεν έχει γνώσει για άλλους φόνους.  http://www.naftemporiki.gr 
ΠΡΕΖΑ TV
18-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: