Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017

ΔΥΟ ΥΠΟΠΤΟΥΣ «ΕΠΙΑΣΑΝ» ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΣΤΗ EUROBANK

Δύο άτομα που διαφεύγουν με μοτοσικλέτα από το σημείο της έκρηξης στα γραφεία της Eurobank στο κέντρο της Αθήνας έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας στην οδό Πανεπιστημίου.   Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συλλέγει στοιχεία, μαρτυρίες και οπτικό υλικό από κάμερες, που πιθανόν να βοηθήσουν στις έρευνες. 

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ήταν μέσα σε τσάντα που, σύμφωνα με μαρτυρίες, άφησαν έξω από το κτίριο της τράπεζας δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και έσπασε κυρίως τζάμια σε πολλά κτίρια της περιοχής.


Λίγο πριν τις 8 το πρωί άνοιξε η οδός Πανεπιστημίου που παρέμενε κλειστή από το βράδυ της Τετάρτης.

Για την έκρηξη υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, γι' αυτό και αποκλείστηκε έγκαιρα η περιοχή από την αστυνομία, οπότε δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Άγνωστος ανέφερε στο τηλεφώνημα πως δεν πρόκειται για φάρσα και έδωσε χρονικό περιθώριο 35 λεπτών μέχρι την έκρηξη.

Στο σημείο έφτασαν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας και διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου, από τη διασταύρωση με την Αιόλου, και στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της Χαριλάου Τρικούπη.

Λίγα λεπτά πριν το χρονικό περιθώριο που έδωσε ο άγνωστος με το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ο μηχανισμός, που ήταν τοποθετημένος σε τσάντα και είχε αφεθεί έξω από την είσοδο του κτηρίου, εξερράγη. 
IN.GR 

ΠΡΕΖΑ TV
20-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: