Σάββατο, Απριλίου 15, 2017

ΟΙ ΤΡΙΓΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Το ρεπορτάζ, που υπογράφει, ο Κ. Βαξεβάνης, επισημαίνει πως ο νυν δικηγόρος της κ. Νικολοπούλου, Σπ. Μουζακίτης, ήταν κατά την επίμαχή περίοδο 2011-2013, οικονομικός εισαγγελέας με αρμοδιότητα τον έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο χορηγούσε κονδύλια για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων. Επιπλέον, το ίδιο το καταστατικό της εταιρείας της κ. Νικολοπούλου, με την επωνυμία MindworkBusinessSolutions, όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, είχε συνταχθεί από τη συμβολαιογράφο Ευγενία Κοντακίδου-Μουζακίτη, σύζυγο του Σπ. Μουζακίτη, το 2008.


Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει πως οι εκδηλώσεις αυτές, οι οποίες επιχορηγούνταν από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Novartis, είχαν επιδοτηθεί από κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Αδ. Γεωργιάδη, μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες. Συγκεκριμένα, επισημαίνεται πως, σε ό,τι αφορά το συνέδριο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «eHealth 2014”, που διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής στις 12-14 Μαΐου 2014, αυτό δόθηκε στην εταιρεία Mindworkχωρίς να προηγηθεί διαγωνισμός. «Το τέχνασμα που χρησιμοποιήθηκε για να αποφευχθεί ο διαγωνισμός ήταν η συμμετοχή του ΚΕΕΛΠΝΟ στη διοργάνωση, το οποίο ήταν εκτός ελέγχου του δημοσίου», σημειώνει το ρεπορτάζ.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνεται πως «στις 9 Μαΐου 2014, το ΚΕΕΛΠΝΟ διά της προέδρου του Τζένης Κρεμαστινού, υπογράφει σύμβαση με τη MindworkBusinessSolutionsγια τη διοργάνωση της εκδήλωσης με τίτλο eHealthForymHellas 2014, που γίνεται στις 12-14 Μαΐου 2014, στο Μέγαρο Μουσικής». Και προσθέτει: «Το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως γράφει η σύμβαση, υλοποιεί την εκδήλωση σύμφωνα με υπουργική απόφαση που του αναθέτει τη συγκεκριμένη ευθύνη».

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του Σπ. Μουζακίτη, ο οποίος παραστάθηκε στην κ. Νικολοπούλου και κατά τη μήνυση που υπέβαλλε αυτή κατά του Κ. Βαξεβάνη την περασμένη Δευτέρα,το δημοσίευμα αναφέρει πως την εποχή που αυτός ήταν εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα και καταγγελίες για τη δράση του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Μία από τις καταγγελίες», επισημαίνει το δημοσίευμα, «είχε γίνει επίσημα από την τότε υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, αλλά δεν ενεργοποίησε ποτέ την εισαγγελική έρευνα».  left documento
ΠΡΕΖΑ TV
15-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: