Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017

ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

«Η επέτειος της 21ης Απριλίου πρέπει να μας θυμίζει ότι ο μόνος δρόμος για το μέλλον, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, είναι ο δρόμος της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης», σημειώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο μήνυμά του για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι οφείλουμε να επαγρυπνούμε, «καθώς η πολύπλευρη πολιτική και οικονομική κρίση στην Ευρώπη καθιστά υπαρκτό τον κίνδυνο μίας σοβαρής οπισθοδρόμησης, τόσο για το δημοκρατικό κεκτημένο, όσο και για τα κατοχυρωμένα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα». 


Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι «χρειάστηκαν εφτά χρόνια αγώνων για να αποκατασταθεί ο κοινοβουλευτισμός και να ανοίξει ο δρόμος για την εδραίωση της Δημοκρατίας στον τόπο μας» και αφήνει αιχμές για «εμφυλιοπολεμικές ψυχώσεις» που «σήμερα κάποιοι ανακαλύπτουν ξανά, για μικροπολιτικούς λόγους», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Χρειάστηκαν ακόμα περισσότερα, για να μπουν οριστικά στο περιθώριο οι εμφυλιοπολεμικές ψυχώσεις, που σήμερα κάποιοι ανακαλύπτουν ξανά, για μικροπολιτικούς λόγους».

Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού:

«Η 21η Απριλίου 1967 είναι η ημέρα κατά την οποία στη χώρα μας καταλύθηκε η Δημοκρατία και κατεστάλησαν ολοκληρωτικά οι πολιτικές ελευθερίες. Χρειάστηκαν εφτά χρόνια αγώνων για να αποκατασταθεί ο κοινοβουλευτισμός και να ανοίξει ο δρόμος για την εδραίωση της Δημοκρατίας στον τόπο μας. Χρειάστηκαν ακόμα περισσότερα, για να μπουν οριστικά στο περιθώριο οι εμφυλιοπολεμικές ψυχώσεις, που σήμερα κάποιοι ανακαλύπτουν ξανά, για μικροπολιτικούς λόγους.

» Σήμερα οφείλουμε έναν φόρο τιμής σε αυτούς που συνεισέφεραν, με οποιονδήποτε τόπο, στον αντιδικτατορικό αγώνα. Οφείλουμε όμως και να επαγρυπνούμε, καθώς η πολύπλευρη πολιτική και οικονομική κρίση στην Ευρώπη καθιστά υπαρκτό τον κίνδυνο μίας σοβαρής οπισθοδρόμησης, τόσο για το δημοκρατικό κεκτημένο, όσο και για τα κατοχυρωμένα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

» Η επέτειος της 21ης Απριλίου πρέπει να μας θυμίζει ότι ο μόνος δρόμος για το μέλλον, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, είναι ο δρόμος της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης». in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
21-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: